Uitgelicht: Praktijk Natuurgezond, Huis van Bewust-Zijn van Lida Eydenberg, Bergen NH

0

Mijn naam is Lida Eydenberg en ik ben opgeleid tot Natuurgeneeskundig therapeut en heldervoelend. Mijn specialiteit is het invoelen en verwoorden van emoties die vastzitten in het lichaam, waarna het lichaam reageert op mijn woorden. Wanneer trauma wordt losgelaten kan het lichaam beter ontspannen en aarden.
Lees over mijn persoonlijke ervaring met het loslaten van trauma met behulp van invoelen: https://www.huisvanbewust-zijn.nl/index.php/2018/07/18/pijnlijke-herinneringen-na-50-jaar-vrij/

Praktijk NatuurlijkGezond

De praktijk ligt in het bosrijke deel van Bergen NH. Hier hoor je alleen vogels zingen en – wanneer het herfst is – de eikels uit de bomen vallen. De praktijk is op de begane grond en staat los van de woning. In de directe omgeving zijn gratis parkeerplaatsen.

Praktijk NatuurlijkGezond maakt deel uit van Huis van Bewust-Zijn. Het is de locatie voor individuele afspraken en workshops en cursussen voor kleine groepen.
Adres: Buerweg 4, 1861 CJ Bergen NH. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00 uur.

Communicatie: telefoon: 072 5816297 / 06 107 639 70, mail: lida@huisvanbewust-zijn.nl, website: www.huisvanbewust-zijn.nl
Inschrijven voor de maandelijkse edities van Nieuws & Tips kan via deze link: https://bit.ly/2uNPj93

Heldervoelend Coachen | Voelen = helen

Dit is contact maken met ingekapselde pakketjes geheugen die in je lichaamscellen liggen opgeslagen. Het gaat om herinneringen aan ervaringen die je als angstig, verdrietig, (levens)bedreigend, afwijzend etc. hebt ervaren. Om die herinneringen heen staat – energetisch gezien – een hek met een waarschuwingsbord “GEVAAR! BETREDEN OP EIGEN RISICO!”.

Die boodschap is voldoende om je af te schrikken en er voor altijd omheen te gaan. Maar, dat energetische hek houdt ook het “leven” tegen. Het lichaamsweefsel doet niet meer mee in het hier en nu. Het blijft in de bevroren stand van “toen” staan, inclusief de emoties die daarbij zijn ervaren. Het weefsel zit als het ware op slot. Wanneer dit langere tijd duurt, zullen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld een ontsteking, pijn, beperking in de beweging, “niet lekker” of gevoelloos zijn. Het is je lichaam dat tegen je zegt: “Hé het wordt tijd om hier naar te kijken! Ik heb het hier zwaar mee; het belast me”.

Dat waarschuwingsbord heeft je al die tijd willen zeggen: “kom nou toch dichterbij, ik wil zo graag dat je me begrijpt, ik wil zo graag door jou herkend en erkend worden”.

Bij Heldervoelend Coachen ben ik degene die namens jou toenadering zoekt. Met mijn heldervoelend zijn heb ik als vaardigheid meegekregen, dat ik de opgeslagen informatie van het weefsel kan invoelen. Voor mij is daar geen hek of waarschuwingsbord. Het zijn tenslotte niet mijn eigen herinneringen die ik daar tegenkom. Zo krijg ik moeiteloos toegang tot wat jij ervaart als gevaren zône. Ik kan invoelen wat zo intens gevoeld wordt en geef daar woorden aan.

En dat is wat het lichaam al die tijd wilde. Nu voelt het zich herkend en erkend; kan het opgelucht ademhalen. Altijd voel ik dat de persoon zich beter aardt en meer in het lichaam “zakt”. Vaak is dit voldoende om van een (lichamelijke) klacht te herstellen. Of is het de start van een helingsproces. Tenslotte is niet alleen het lichaam serieus genomen en heeft het zich kunnen uitspreken; jij hebt een waardevol inzicht gekregen. Vaak hoor ik dat dit hét moment is geweest waarna een beslissing werd genomen, stappen werden gezet, sluimerende plannen uitgevoerd, het roer om ging.

Ayurveda voeding- en leefstijl advies | Eeuwenoude kennis nog steeds actueel

Er zijn ontelbare boeken geschreven over voeding. Elk seizoen duikt er wel een nieuw “dieet” op, is er een succesboek op basis van een nieuwe vondst of juist een verwijzing naar hoe mensen in de oudheid aten. Door zo’n groot aanbod met soms tegenstrijdige visies raak je al snel het zicht kwijt. Wat is er waar? Geldt dat ook voor mij?

Zou het niet logisch zijn dat een passende, gezonde voeding- en leefstijl per persoon verschilt? Dat weliswaar in algemeenheden kan worden gesproken, maar dat daarnaast even zovele nuances aan te brengen zijn? Dat de algemeenheden het raamwerk vormen en die nuances nodig zijn om een persoonlijke inkleuring te geven aan wat jouw lichaam in jouw levensfase nodig heeft? Juist een individueel voedingsadvies geeft de juiste handvatten om zelf én direct je gezondheid te verbeteren.

Een Ayurveda voeding- en leefstijl advies is altijd persoonlijk en biedt een duidelijke structuur. Uitgangspunt is het temperament van je spijsvertering. Natuurlijk wordt er geluisterd naar je hulpvraag en eventuele klachten. Vanzelfsprekend wordt je huidige voedingspatroon onder de loep genomen. Rekening wordt gehouden met je leef- en werksituatie.

Extra waardevol is, dat Ayurveda je inzicht geeft in het temperament van je spijsvertering en de manier waarop jij voeding – en alles wat je in je leven meemaakt – verteert. Het VIP Arrangement van Huis van Bewust-Zijn | Praktijk NatuurlijkGezond legt je in de watten én daagt je uit: Voedingsadvies, Intensief & Persoonlijk!

Comments are closed.