Uitgelicht: praktijk Nurture Your Nature, Acupunctuur & kruiden in Purmerend

0

Nurture Your Nature is een praktijk voor acupunctuur & kruiden in Purmerend. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van pijnklachten. Naast acupunctuur en kruiden geven we ook voedings- en coaching adviezen.

Chinese geneeswijzen

Acupunctuur en kruiden zijn onderdeel van Chinese geneeswijzen. Ze zijn holistisch, wat betekent dat er naar de hele mens wordt gekeken en naar zowel de oorzaak als het gevolg (symptoom) van een klacht. De naam van de praktijk – Nurture Your Nature – is zo gekozen omdat wij het belangrijk vinden dat mensen een natuurlijk alternatief hebben om van hun klachten af komen. En dat is precies wat acupunctuur en kruiden doen – ze spreken het zelf-herstellend vermogen van het lichaam aan.

Welke klachten worden behandeld

09In grote lijnen kan je voor klachten bij de volgende onderwerpen bij ons terecht:

  • Pijnklachten (b.v. hoofdpijn, rugpijn, schouderpijn/frozen shoulder, ischias, voetpijn, hielspoor, tenniselleboog enz.)
  • Optimale spijsvertering en gewichtsbeheersing
  • Hormonale gezondheid en vruchtbaarheid
  • Allergieën
  • Huidklachten
  • Slaap, ontspanning en emoties

Deze klachten worden behandeld volgens de principes uit de Chinese geneeswijzen. Zoals gezegd op een holistische manier, met respect voor lichaam en geest en zonder bijwerkingen.

Hoe ziet de behandeling er uit

De behandeling begint met een kort gesprek en daarna ga je liggen op een behandeltafel. Voor acupunctuur worden er kleine naaldjes gezet op specifieke plekken. Meestal zitten deze op de onderarmen en onderbenen.

Soms wordt de acupunctuur behandeling gecombineerd met een kruidenbehandeling. Dan neem je zelf 2 of 3 keer per dag een aantal kruidentabletten. Deze zorgen ervoor dat je iedere dag een klein beetje werkt aan het verminderen van je klacht.

De behandelingen kunnen worden vergoed uit het aanvullende pakket van je verzekering (afhankelijk van je verzekering).

Specialisatie in pijnklachten

Sinds 2016 zijn we gespecialiseerd in het behandelen van pijn. Hiervoor passen we de methoden toe van Dr. Tan en Dr. Tung. Dit houdt in dat er in de meeste gevallen directe verlichting is van de pijn. En wat goed is om te weten dat er geen naalden worden gezet in het pijnlijke gebied. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe effectief deze methoden zijn. Lees hier meer over onze specialisatie voor pijnklachten.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht op onze website: https://nurtureyournature.nl. Vind je daar niet direct wat je zoekt? Of heb je een vraag over jouw situatie? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!
Alex Djukanovic

Comments are closed.