Uitgelicht: Praktijk Similia van Ilonka Woltering in Huizen

0

Praktijk Similia is er voor iedereen die op een natuurlijke manier gezond wil worden of gezond wil blijven. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en hun drijfveren. In mijn praktijk behandel ik geen klachten, maar mensen met klachten, waardoor jij als persoon centraal staat. Lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden. Samen vormen zij één.

Wie ben ik

Mijn naam is Ilonka Woltering en ben sinds 2010 actief in mijn praktijk voor Klassieke homeopathie en kindertolk in het Gooi, in Huizen.

Iedereen die in mijn praktijk komt is voor mij uniek. Geen mens is gelijk. Klassieke homeopathie is maatwerk en richt zich op de persoon als geheel waarin jij als persoon centraal staat. Deze individuele aanpak maakt voor mij de beoefening van de homeopathie en kindertolk boeiend en inspirerend.
Wat mij kenmerkt is dat ik goed kan luisteren en makkelijk tot de kern van een situatie kan komen, mede doordat ik mensen goed aanvoel. Naast mijn werk ben ik moeder van een prachtige dochter. Het opvoeden van haar vind ik het mooiste en tegelijk ook het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan.

Waar kan ik jou mee helpen?

Ieder mens beschikt over de kracht tot zelfgenezing. Als een ziekte niet vanzelf geneest en het lichaam de kracht niet heeft om het zelf genezend vermogen aan te spreken, dan heeft het lichaam een duwtje in de goede richting nodig. Klassieke homeopathie is een natuurlijke en individuele geneeswijze die deze kracht van zelfgenezing in werking zet en de oorzaak van de klachten weg neemt. Homeopathie stelt je in de gelegenheid om op een zachte manier te helen en sterker te worden.

Als kindertolk gebruik ik een andere methode van genezing, namelijk de PresentChild methode. De methode gaat over communicatie, maar dan op een dieper niveau. Als kindertolk mag ik het gedrag van het kind “vertalen” en aan de ouder terug geven. Herkenning en erkenning volgen, die helend zijn voor ouder en kind. Het is prachtig om te zien dat de stappen die ouders in hun eigen leven ondernemen zowel hen zelf ten goede komen als ook direct positief doorwerken op de kinderen.

Mijn aanpak tijdens een homeopatisch consult

Tijdens het eerste homeopatisch consult is het noodzakelijk dat ik je of jouw kind beter leer kennen en nemen we samen de klachten goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ontvang je of jouw kind homeopatische middelen die op dat moment voor jullie van toepassing zijn. Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel en de veranderingen die je gemerkt hebt, met betrekking tot de klachten.

Hoe langer een klacht bestaat, hoe langer het over het algemeen duurt om een klacht op te lossen. Om je een idee te geven: een klacht die een jaar bestaat heeft bij een homeopatische behandeling ongeveer een maand nodig om te helen. Een klacht die twee jaar bestaat, twee maanden, enz. Een klacht die kort bestaat kan met behulp van homeopathie snel genezen.

Wil je meer weten

Heb je gezondheidsklachten of ben je nieuwsgierig geworden en spreekt bovenstaande je aan? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Praktijk Similia, Ilonka Woltering, www.homeopathiehuizen.nl

Comments are closed.