Uitgelicht: Praktijk voor klassieke homeopathie en spirituele coaching van Micha Bude in Nijmegen

0

Mijn naam is Micha Bude. Na mijn opleiding tot maatschappelijk werker ben ik begonnen met de 5/6 jarige opleiding tot klassiek homeopaat. Daarna heb ik verschillende cursussen op intuitief gebied gevolgd. In 2007 heb ik mijn praktijk voor klassieke homeopathie en spirituele coaching in Nijmegen opgericht. Met veel aandacht en compassie, ondersteun ik mensen om waar nodig meer in balans te komen en daarbij een betere gezondheid te bevorderen. Hierbij sluiten de werking van de homeopathie en de spirituele coaching heel mooi bij elkaar aan, om vitaler en meer in verbinding met jezelf in het leven te gaan staan.

Homeopathie

Met een homeopathische behandeling die voor zowel volwassenen als kinderen geschikt is, wordt het vermogen van het lichaam ondersteund om zichzelf te genezen. Daarmee neemt ook het welbevinden toe. Uitgangspunt is de oorzaak van de klachten. Met homeopathie kan een duurzame, milde genezing bewerkstelligd worden. Homeopathie is een holistische geneeswijze en kan ondersteunen bij bijna alle fysieke en mentaal-emotionele klachten. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan:

 • Allergische klachten
 • Depressie
 • Huidklachten
 • Slaapproblematiek
 • Burn-out klachten
 • Reumatische klachten
 • Trauma’s
 • Astma
 • Hooikoorts
 • Maag/darm klachten
 • ADHD/ADD
 • Autisme
 • Hormonale klachten
 • Angsten etc.

Reading en Healing

Als spiritueel coach maak ik gebruik van reading en healing. Reading betekent lezen en houdt in dat ik kan voelen (weten/zien) waar je vastloopt in je proces of welke stappen helpend kunnen zijn in je proces van groei. Door een gesprek en de verworven inzichten kan ik je helpen bewuster te worden van de processen waar je in zit, zodat je beter bij je eigen kracht, gevoel en weten kunt komen.

Healing betekent heling, dat wil zeggen dat ik je bijv. ondersteun om je energie weer goed te laten stromen. Dit kan helpen om dingen los te laten en meer ‘uit je hoofd’ te komen.

Hooggevoeligheid

Als homeopaat en als spiritueel coach heb ik mij gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen die hoogsensitief zijn. Als jongen en als jong volwassene heb ik zelf een tijd geworsteld met mijn gevoeligheid voor prikkels. Door de weg naar binnen te gaan, te leren nog meer van mezelf te houden en beter mijn grenzen te bewaken en verschillende cursussen te doen, heb ik geleerd om mijn hooggevoeligheid als kracht te ervaren en in te zetten. Het vraagt om een ‘ja’ te hebben naar mezelf en naar mijn keuzes. Door mijn eigen ervaring hiermee, maar ook door mijn ervaring als coach en homeopaat, kan ik mensen op een krachtige manier ondersteunen om hier stappen in te zetten.

Er zijn nogal wat kinderen die veel dingen oppikken van de omgeving en de mensen om hen heen. Het kan soms lastig voor ze zijn om zich af te sluiten en om te gaan met de soms drukke wereld zoals ze die ervaren. Ik vind het heel mooi om ook hen te ondersteunen om beter in hun lichaam te komen en meer in evenwicht te zijn. Hierbij kan de reading en eventueel healing een mooi hulpmiddel zijn om als ouder inzicht te krijgen in het proces van hun kind. De homeopathie kan het kind zelf helpen om steviger te worden en zich beter te leren afsluiten.

Verdere info
Ik ben aangesloten bij de NVKH, de beroepsvereniging voor klassiek homeopaten en wordt daardoor in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed. Voor meer informatie is mijn website te bezoeken. Je mag me natuurlijk ook altijd mailen of bellen met vragen.

Ik hoop je te mogen ontmoeten.

Micha Bude, www.homeopathie-coaching.nl
E: info@homeopathie-coaching.nl
T: 06-22488770

Comments are closed.