Vergeten wintersoepje

0

Wanneer je deze soep maakt vergeet je de pastinaak zeker nooit meer

De dagen zijn kort, grijs (of wit) en koud. Heerlijk weer dus om binnen te blijven. En een goede reden om in de keuken aan de slag te gaan. Want iets warms gaat er wel in deze winter. Speciaal voor deze koude dagen heeft Onkruid een verrukkelijk recept voor een wintersoep. Met wortel en de ‘vergeten’ pastinaak.

Een simpel gerecht om te maken en een heerlijke combinatie, blijkt wanneer ik de eerste hap neem. Beide groenten vullen elkaar aan en de kerrie en komijnzaad maken de smaak af. Ow ja, vooral niet vergeten: een stuk Oerbrood om in de soep te dopen. Heerlijk wanneer je verkleumd thuiskomt en de regen tegen de ramen slaat.

Voor 3 personen:

  • 200 gram bospeen
  • 350 gram pastinaak
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 dl sojamelk of – kookroom
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 theelepels komijnzaad

Bereiding

Rooster het komijnzaad in een koekenpan zonder olie op laag vuur. Leg de zaadjes apart, je hebt ze straks nodig voor de garnering.

Maak de wortel en de pastinaak schoon. Halveer de pastinaak en snij de kern eruit. Snij daarna de wortel en de pastinaak in gelijke stukken. Bak de ui, wortel en pastinaak even aan in hete olie. Voeg kerriepoeder toe en roerbak 1 minuut. Roer de groentebouillon en de melk/kookroom erdoor en voeg naar smaak zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.

Serveer in winterse soepkommen en strooi er het komijnzaad over. Let op: dit zaad heeft een vrij sterke smaak. Teveel kan al snel overheersen.

Bron: Onkruid, januari/februari 2016

Comments are closed.