
Nooit meer diëten, maar gewoon (h)eerlijk eten
Staat de komende tijd bij jou in het teken van diëten om vol zelfvertrouwen in…
Staat de komende tijd bij jou in het teken van diëten om vol zelfvertrouwen in…
Kruidendeskundige Marry Foelkel-van Middendorp uit Beekbergen vindt het jammer dat Nederlanders vaak niet-natuurlijke geneesmiddelen slikken. „Half Nederland is chemisch vrolijk. De beste medicijnen staan echter in je achtertuin. Terug naar de paardenbloem en de brandnetel.”
Wist je dat voedingssupplementen bijna altijd synthetisch zijn, soms helemaal, soms gedeeltelijk? Bij Ekoplaza heb…
Schaf de btw van 9 procent op biologische producten af om de vraag bij consumenten te stimuleren en kom met een grote reclamecampagne over de betekenis en waarden van biologische landbouw. Dat zijn twee voorstellen uit een 10-puntenplan dat de biologische sector in Nederland in september wil voorleggen aan minister Schouten (Landbouw) en de rest van de politiek.
Appels zijn wereldwijd zowat de meest gegeten vruchten. Maar wist je: appels hebben hun eigen microbioom, en dat consumeren we mee met de appel. En dat beïnvloedt dan weer óns microbioom/darmflora. Eigenaardig genoeg zitten de meeste beestjes (zo’n 100 miljoen per appel!) niet op de schil, maar wel ín de vrucht. Appels eten zorgt dus voor een rijke aanvoer…
Consumenten die vooral biologische voedingsproducten koopt, leven duurzamer. Franse onderzoekers hebben dit kunnen afleiden uit gegevens van de NutriNet-Santé-studie. De belangrijkste reden is de lagere consumptie van vlees van de gemiddelde ‘biologische consument’. De biologische consument eet ook voedzamer en is vanzelfsprekend minder blootgesteld aan pesticiden.
Mensen die voornamelijk biologische groente, zuivel, granen en vlees eten, hebben een kwart minder kans op kanker. Dat rolt uit onderzoek dat nu bijna vijf jaar duurt onder bijna 69.000 mensen in Frankrijk. De resultaten zijn maandag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Internal Medicine.
De biologische landbouw zit in de lift. De omvang van de biologische varkensstapel groeide met 24,2 procent en de productie van biologisch varkensvlees nam toe met 26,3 procent, blijkt uit cijfers van het CBS.
Sapje perst gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewieren, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Met veel liefde maken ze bij Sap.je elke dag heerlijk en vooral gezonde sapcombinaties die je kunnen helpen bij het verbeteren of op peil houden van je gezondheid. Je leest er meer over in dit artikel.
Ervaar zelf eens wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom 17 en 18 juni Lekker naar de BioBoer. Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de bioboer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Beleef een leuke dag uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. Laat je inspireren en dan zal ook jij vol overtuiging ‘Achter biologisch’ staan! Jij komt toch ook?