Browsing: Nieuws

Nieuws
0

Gras-gevoerde koeien geven betere melk

Melk van koeien die hoofdzakelijk gras eten bevat meer gezonde vetten dan melk van koeien die granen en mais te eten krijgen. Recent onderzoek uit de Verenigde Staten laat zien dat het type voeding dat melkkoeien tot hun beschikking hebben van grote invloed is op de samenstelling van melk.

Nieuws
0

Kaneel regelt de bloedsuikerspiegel

‘Kaneel houdt de bloedsuikerspiegel beter onder controle bij diabetes’, dat schreven Londense wetenschappers nadat ze alle studies rond kaneel verzameld en bestudeerd hadden.

Nieuws
0

Ginkgo biloba verbetert geheugen en concentratie

Extracten van de bladeren van de Ginkgo Biloba worden in China al zeer lang gebruikt om allerlei ouderdomsklachten te bestrijden. De afgelopen jaren is er zeer veel onderzoek gedaan met het gestandaardiseerde extract van deze plant. Aangetoond is dat ginkgo biloba extract een positief effect heeft op de hersenen.

Nieuws
0

Eiwit uit noten beter dan eiwit uit vlees

Wie veel eiwit uit vlees eet kent een 60 %-toename in hart- en vaatziekte, terwijl wie veel eiwit uit noten haalt een 40 %-daling in hart- en vaatziekte ervaart. Dat hebben Amerikaanse en Franse onderzoekers afgeleid uit de Adventist Health Study-2 cohort’, die meer dan 81.000 persoonsgegevens omvat. Ze gaan ervan uit dat het verband tussen eiwit en hart- en vaatziekte losstaat van de andere voedingsstoffen in vlees of noten.

Nieuws
0

Watermeloen voor zwangere vrouwen

Toekomstige jonge moeders doen er goed aan om dagelijks een portie watermeloen te eten. Dat helpt om misselijkheid, die dikwijls gepaard gaat met een zwangerschap, tegen te gaan.

Nieuws
0

Crashdiëten schadelijk voor het hart

Vasten en diëten met zeer weinig calorieën zijn de laatste jaren erg populair. Het kan een aantal gezondheidsvoordelen hebben bij ernstig overgewicht, maar het vet rondom het hart neemt juist toe en leidt tot verminderde hartfunctie.

Nieuws
0

Voedsel voor het brein

Als je vatbaar bent voor stress zal dit dieet ervoor zorgen dat je hersenen alle lichaamseigen stoffen aanmaken die je tot rust brengen en het functioneren van de hersenen bevorderen, aldus psychotherapeut Mike Dow.

Nieuws
0

Bakpoeder veelbelovende ontstekingsremmer

Onderzoekers van het Medical College of Georgia zijn gestuit op een opmerkelijke ontstekingsremmende eigenschap van een simpel ingrediënt uit bakpoeder, met name natriumwaterstofcarbonaat (‘baksoda’). Een dagelijkse dosis baksoda vlak voor een maaltijd prikkelt de maag om meer zuur aan te maken. Voor milt zou dit een signaal zijn om een minder sterke immuunrespons op te wekken tijdens de vertering van een maaltijd, zoals die vaak na een maaltijd optreedt.

1 2 3 4 5 8