Browsing: Voeding
Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten
In zijn boek “Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten” belicht dr. Gert Schuitemaker alle…
Verbeter je gezondheid met oil pulling
Alle ziekten beginnen in de mond! Hoe ongelooflijk het ook klinkt, de meeste chronische en…
Consumentenbond start campagne ‘Weg met het Vinkje’
Consumenten vinden het Vinkje voor een ‘bewuste’ of ‘gezondere’ keuze op voedingsmiddelen verwarrend, blijkt uit…
Nederlanders eten 1 kilo zout per jaar te veel
We eten gemiddeld per jaar een kilo zout te veel. Dat is de ongezouten waarheid.…
Dagelijkse dosering vitamine D helpt MS-patiënt
Inname van een hoge dagelijkse dosering vitamine D zou patiënten met multiple sclerose (MS) kunnen…
Gerst heeft positief effect op bloedsuiker en eetlust
Gerst kan in korte tijd de gezondheid verbeteren door het verlagen van de bloedsuikerspiegel en…
Meer omega-3 in biologische melk
Biologisch melk bevat meer omega-3-vetzuren dan melk van conventioneel geteelde koeien. Biologische melk bevat 16%…
Paprika gevuld met hummus
Snel, gemakkelijk, gezond én lekker. Daar zijn we toch allemaal naar op zoek? Dit recept…
‘Voedingsindustrie ondermijnt volksgezondheid’
De voedingsmiddelenindustrie gebruikt dezelfde tactieken als de tabaksindustrie om de volksgezondheid te ondermijnen. Grote foodmultinationals…
Heilzame werking van dennentoppen bij verkoudheid
Hartje winter is wat gezondheid betreft een tijd die extra aandacht vraagt. Neusverkoudheid ligt op…