Voedsel voor het brein

0

Als je vatbaar bent voor stress zal dit dieet ervoor zorgen dat je hersenen alle lichaamseigen stoffen aanmaken die je tot rust brengen en het functioneren van de hersenen bevorderen, aldus psychotherapeut Mike Dow.

Eten bij wijze van zelfmedicatie is de meest sociaal geaccepteerde vorm van verslaving. We weten allemaal dat bekers vol roomijs worden gegeten om zorgen te vergeten. Maar suiker kan een rampzalig effect hebben op de hersenen. Het is van levensbelang om pieken in het bloedsuikergehalte te voorkomen, die toe te schrijven zijn aan al het verleidelijk voedsel dat de meeste westerlingen continu aangeboden krijgen.

De omvang van onze taille neemt toe door het eten van voedsel dat onze bloedsuikerspiegel doet stijgen, maar tegelijkertijd krimpt onze hippocampus. Dit is het deel van de hersenen dat onze veerkracht in stressvolle omstandigheden vergroot en helpt om de stemming te verbeteren door uw sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel in evenwicht te houden. Dit is ook het deel van de hersenen waar de meeste neurogenese (groei van nieuwe hersencellen) plaatsvindt.

Lees het volledige artikel op de site van Medisch Dossier »

Comments are closed.