Voelen zonder te voeden!

0

Voelen is een uitdaging, waar mannen meer moeite mee lijken te hebben dan vrouwen. Als ik cliënten vraag wat ze voelen, komen er vaak gedachtes boven zoals; “Ik voel me niet gehoord!” Of er komt een uitleg van wat ze denken dat er is gebeurd.

Maar met het voeden van gevoelens hebben we minder moeite. Als we ons irriteren of boos zijn, lijkt niets zo fijn om deze gevoelens te voeden. Voeden met gedachtes over wat we tegen de ander hadden moeten zeggen, wat de ander nog meer niet goed heeft gedaan en ga zo maar door.

Blijkbaar is er ook een voordeel te behalen uit boos blijven en ons er in ‘nestelen’. En begrijp me niet verkeerd, ik geloof heel erg in het ervaren van gevoelens. Maar het er in blijven hangen is wat anders. Voor mij was het een manier om de verantwoording buiten mezelf te plaatsen. De schuld bij de ander te leggen en niet te hoeven kijken welke rol ik er in speelde. Niet te hoeven voelen wat er onder mijn irritatie of boosheid zat.

Wil je bewuster worden van je gevoel? Van ‘voelen is moeilijk’, naar ‘voelen is waardevol’?

Heb je belangstelling om te werken aan persoonlijke ontwikkeling? Begin november start ik 2 workshops voor mannen, verdeeld over 5 avonden van elk 2 uur:

  • ‘De 6 gevoelens’. In deze workshop gaan we onderzoeken hoeveel ruimte jij geeft aan wat je voelt. Want hoe bewust ben jij van je gevoelens? Stil staan bij wat we voelen lijken we te zijn verleerd, of in ieder geval is het op de 2e plaats gekomen en staat denken aan het roer. Maar maakt dat ons echt gelukkig? Wil je meer informatie, kijk dan op: https://zienwateris.nl/werkgroep-de-6-gevoelens/
  • ‘De perfecte man!’ In deze workshop onderzoek je, op een ongedwongen manier, welke patronen jou in de weg zitten om je verder te ontwikkelen in wie je wilt zijn en wat je wilt bereiken. Wil je meer informatie, kijk op: https://zienwateris.nl/workshop-de-perfecte-man/

Een voedzame dag!

Ruud Gort
contact@zienwateris.nl

Comments are closed.