Voordelen van fietsen

0

Fietsen is één van de populairste activiteiten in Nederland. En niet voor niets! In de stad of in de polder, fietsen kan bijna overal. Met de komst van elektrische fietsen wordt het steeds drukker op de fietspaden! In dit artikel noemen we vijf voordelen van elektrisch fietsen.

Minder kans op blessures

Fietsen is minder blessuregevoelig dan hardlopen. Vallen met je elektrische fiets nemen we dan voor het gemak niet mee. Een goed afgestelde elektrische fiets is daarbij essentieel. Met een goede maat frame heb je een goede zithouding en belast je spieren en gewrichten minimaal. Zo heb je minder last van onverklaarbare pijntjes.

Vrijheid

Fietsen zorgt voor een bepaald gevoel van vrijheid. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en staat niet vast in de file. Vooral na een lange werkdag maak je op een elektrische fiets je hoofd helemaal leeg. Zo neem je de stress van je werk niet mee naar huis en kom je met een opgeruimd hoofd thuis.

Ga waar je wil

Fietsen kan overal. Je bent niet aangewezen op een sportschool of voetbalveld. Wil je eens van je vaste route afwijken? Fiets dan eens een gedeelte van de knooppuntenroute. Deze vind je bijna overal, dus ook in jouw omgeving. Vaak brengen deze routes je op plekken in de buurt waarvan je het bestaan echt niet wist!

Goed voor je gezondheid

Regelmatig fietsen verminderd kans op ziektes, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Diabetes type 2 ontstaat vaak door overgewicht en door te fietsen kan het proces omgekeerd worden. Het regelmatig fietsen van langere afstanden zorgt voor vetverbranding. Een half uur dagelijks fietsen is al genoeg om de vetverbranding op gang te houden. Op de fiets stap zorgt er ook voor dat door het bewegen het lichaam en geest de gelegenheid krijgen om te ontspannen, zodat stress verminderd wordt.

Fietsen werkt kostenbesparend

Reis je nu met de auto of openbaar vervoer naar je werk? Dan is een elektrische damesfiets een serieus alternatief. Woon je verder dan 10 kilometer van je werk, dan heb je recht op een reiskostenvergoeding. Afstanden van 10 tot 15 kilometer zij op een elektrische fiets heel goed te doen, met een normaal fietstempo doe je hier ongeveer een half uur over.

Op een elektrische fiets heb je recht op je reiskostenvergoeding, maar geef je echt geen 19 cent per kilometer uit. Bereken eens hoeveel reiskostenvergoeding je per jaar ontvangt en je zal zien dat je al een heel eind op weg bent voor de aanschafprijs van een elektrische fiets!

Dit is een partnerbijdrage van LEQUAL

Comments are closed.