Waarom werken homeopathische middelen zo goed bij Lyme?

0

Deze blog gaat over hoe je de ziekte van Lyme kunt herkennen, besmet kunt raken en hoe Lyme natuurlijk te behandelen. Mensen met Lyme zijn vaak (over)gevoelig. Heftige reactie voor antibiotica en andere reguliere medicatie komen vaak voor. Om die reden werk ik dan ook graag met homeopathie. Homeopathie stimuleert op een milde manier jouw zelf genezend vermogen. Homeopathische middelen werken, mede daardoor uitermate goed bij Lymeklachten.

Lyme in het kort

Lyme is een infectie met de spirocheet-bacterie Borrelia burgdorferie (Bb). Niet alleen besmette teken kunnen dit overbrengen, nee alle stekende insecten. De infectie is zelfs via bloedtransfusies overdraagbaar, via moeder op kindje tijdens zwangerschap, middels lichaamsvocht en zelfs via seksueel contact overdraagbaar!

 Lyme herkennen

Is er een rode kring zichtbaar of andere uitslag op de huid (het hoeft niet eens op de gestoken plek te zijn) onderneem dan direct actie! Met name de rode kring is een reactie van het immuunsysteem om aan te geven dat er een infectie aanwezig is en hoogstwaarschijnlijk Lyme.

Maar let op, in 35% verschijnt deze kring niet. In het geval er wel een rode kring verschijnt, er huiduitslag ontstaat en er griepverschijnselen ontstaan, raad ik aan het zekere voor het onzekere nemen en direct te starten met een antibioticakuur. Wanneer je binnen 14 dagen na de beet bij een ervaren lyme-deskundige terecht kunt, kun je ook deze weg bewandelen. Lees hier meer over wat je verder nog kunt doen.

Je kunt ook gebruik maken van de Lyme-vragenlijst die je geheel vrijblijvend in kunt vullen op https://lymeherstel.nl/lyme-vragenlijst/.

Denk bij Lyme aan

Lyme komt in allerlei gedaantes voor, maar het meest kenmerkend voor Lyme is:

  • Verspringende pijntjes, deze verschijnen op verschillende plekken op/in jouw lijf.
  • Wisselend verloop, het ene moment word je gek van de pijn en de volgende dag lijkt er weinig aan de hand.
  • Je blijft maar kwakkelen en (dood)moe; Lyme is topsport en vreet energie.
  • Heftige emoties zoals depressie, huilbuien tot het echt niet meer zien zitten.
  •  Je hebt last van hormoongerelateerde klachten; Lyme gooit de hormonen door elkaar.
  • Bloedwaardes zijn in orde; er kan geen ziekte worden aangetoond.

Wil je meer weten over het herkennen, lees dan dit artikel. 

Gratis 5-daagse online herstelplan

Herken jij Lyme-klachten bij jezelf of bij een ander? Ik heb een gratis 5-daags online herstelplan gemaakt waarin ik je tips, praktische adviezen en oefeningen geef die je kunt doen om jouw afweersysteem weer te versterken en de klachten te verlichten. Alle tips hebben als doel om jou op een natuurlijke manier te herstellen en met deze tips kun je direct aan de slag. Wil je deze vrijblijvende tips ontvangen?
Meld je hier aan.

Wat kun je het beste doen na een infectie

Ik ben meestal geen voorstander van antibiotica, maar in het geval van een duidelijk vermoeden van een infectie, raad ik direct aan om antibiotica in te zetten. De lyme-bacterie heeft namelijk ongeveer 14 dagen de tijd nodig om jouw systeem onder de knie te krijgen en in die tijd is de infectie nog goed te bestrijden. Aangezien de antibiotica ook de goede bacteriën aanvalt, is het verstandig om daarna een goede pre- en probiotica in te zetten!

 Chronische Lyme

Na 14 dagen raad ik behandeling met alleen antibiotica af. Simpelweg omdat de lyme-bacterie dan het systeem beheerst en zich gemakkelijk kan verschuilen voor antibiotica. Hij heeft daarvoor legio mogelijkheden en verschuilt zich in de cellen.

 Natuurlijke behandeling

Lyme en de bijbehorende klachten zijn op een natuurlijke manier te verlichten en in veel gevallen zelfs helemaal te verhelpen. Met een natuurlijke behandeling ligt de focus op het herstellen van de cellen en het resetten van het systeem in plaats van het bestrijden van acute symptomen. De doelstelling is dat verstoringen in het lichaam worden opgelost, zodat het systeem weer optimaal kan functioneren zonder belemmerende klachten.

Waarom homeopathie zo goed werkt bij Lyme

Homeopathie, hoe zat dat ook alweer? Soms wordt er nog soort van zweverig over gedaan, want hoe kan zo’n klein rond pilletje jou nou beter maken Het is soms zodanig verdund dat er nauwelijks werkzame stoffen in kunnen zitten. Hoe dan?

De meeste homeopathische middelen worden allereerst opgelost in water en vervolgens stapsgewijs verdund en krachtig geschud. Het klinkt gek, maar hoe meer het middel is verdund, hoe sterker de geneeskracht.

Water als geheugen

Aangenomen wordt dat water een “geheugen” heeft en zo dient als doorgeefluik voor jouw herstel. Check Masuro Emoto maar eens, die dit heeft onderzocht.

In verschillende laboratoriumonderzoeken is inmiddels aangetoond dat deze hoge verdunningen veranderingen veroorzaken in het water en tevens blijkt het mogelijk om stoffen over te brengen op water.

Misschien krijg je hierdoor het idee dat het niet krachtig genoeg zou kunnen werken?
Niets is echter minder waar, er schuilt een enorme kracht in en is altijd toegespitst op jouw persoon qua middel, sterkte van het middel en dosering.

Lyme ❤ Homeopathie

Mensen met Lyme zijn vaak (over)gevoelig, zo ook voor antibiotica en andere reguliere medicatie. Homeopathie werkt milder en is zeer passend bij gevoelige mensen.

Homeopathie zwengelt jouw motor van het zelf genezend vermogen aan. Uiteraard heeft deze motor benzine nodig, vandaar dat ik dit combineer met orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie. Bij een homeopathische behandeling wordt gekeken naar jouw trauma’s. Het doel is om de angel uit jouw wond te halen, zodat jij herstelt, supplementen opneemt en kan ontspannen.

Homeopathie is een milde doeltreffende aanpak die zeer geschikt is bij de behandeling van Lyme. Het werkt op 4 verschillende niveaus:
1. Spiritueel
2. Emotioneel
3. Mentaal
4. Lichamelijk

Al deze niveaus dienen behandeld te worden. Homeopathie is maatwerk en gericht op jou als persoon. Ieder mens is uniek! Lees meer over het versterken van jouw eigen afweersysteem.

Oproep aan therapeuten

Omdat ik de vraag niet meer alleen aan kan, start ik 29 augustus 2020 een 6-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen.

Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat er meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen kunnen worden.

Je bent van harte welkom op de opleiding!

Wil je alles weten over lyme & Co-infecties

Neem gerust een kijkje op mijn website Lymeherstel.nl. Hier kun jij je ook vrijblijvend inschrijven voor de nieuwsbrief via deze link.


Bronnen:
❤ How Can I Get Better door Richard I. Horowitz. MD;
❤ Healing Lyme door Stephen Harrod Buhner;
❤ Natural Treatments for

Comments are closed.