Wat natuurlijke planten voor jouw gezondheid kunnen betekenen

0

Er is al een hoop geschreven over het feit dat kamerplanten mensen blijer maken en de woonkamer een warmere uitstraling geven. Planten maken echter niet alleen het huis aantrekkelijker of mensen blijer, ze hebben ook daadwerkelijk bewezen gezondheidsvoordelen voor mensen. Steeds meer studies bewijzen het nut van planten in huis.

Deze gezondheidsvoordelen van planten komen sterk naar voren als ze in een woon- of slaapkamer worden geplaatst. Volgens ‘the American Society for Horticultural Science’ verminderen planten bijvoorbeeld de hoeveelheid ozon en smog met wel 80 tot 90% in een woonkamer of kantoor.

Er zijn veel verschillende soorten planten die geestelijke en lichamelijk gezondheidsvoordelen opleveren. Verschillende soorten planten leveren namelijk verschillende voordelen op voor mensen. Veel planten die we kennen als alledaags hebben ook gezondheidsvoordelen zonder dat we het weten, zoals beter slapen of ze helpen je te ontspannen. De geur van lavendel helpt bijvoorbeeld bij het ontspannen en zorgt een diepere slaap, uitstekend geschikt dus voor de slaapkamer! Jasmijn blijkt weer te helpen om mensen hun angstniveaus te verminderen waardoor je de gehele dag alerter en productiever bent, misschien handig voor in je kantoor?

Anderen planten zijn weer zeer geschikt om de lucht in de slaap- of woonkamer te verbeteren. De graslelie is bij uitstek hiervoor geschikt, deze verwijdert 90% van alle smog/onzuiverheden in je slaapkamer binnen twee dagen tijd. De Aloë Vera is ook een handige toevoeging voor in huis, aangezien deze plant zuurstof vrij geeft in de nacht en Co2 opneemt gedurende dag. Dit proces heet inverse fotosynthese en zorgt voor verse zuurstof gedurende de nacht terwijl het tegelijkertijd ook de lucht zuivert van chemicaliën zoals formaldehyde en benzeen.

Het is dus niet altijd nodig om dure luchtreinigers te kopen om de lucht in je slaapkamer te reinigen. In sommigen gevallen volstaat een plant in de slaap- of woonkamer al om een meer natuurlijke leefomgeving te creëren. Als je wil weten welke planten nog meer een gezond effect hebben op lichaam & geest, kun je hier een kijkje nemen naar de infographic van Shopalike over de geheime superkrachten van planten.

Bron: Shopalike.nl

Comments are closed.