Water, Water, Water en de rest komt later!

0

Op een middag komt mijn zoon uit school (groep 6, zo’n 9 jaar geleden) en had een brandpreventie les gehad van een brandweerman. 1 ding heeft hij hier zeker van onthouden: Water, water, water en de rest komt later.

Ook voor ons lichaam geldt dat. Water drinken is echt super belangrijk. Een baby bestaat voor 75% uit water, mijn oude mevrouwtje van 96 nog maar voor 55%.

Water in iedere cel

Het meeste van dit water zit in onze cellen. De ene cel bestaat uit meer water dan de andere, maar iedere cel bevat behoorlijk wat water. 40% van ons water bevindt zich buiten onze cellen en dit moet goed in balans zijn. Als er te weinig water is, gaat er water uit onze cellen en kunnen deze niet goed functioneren. Water bepaald samen met onze lichaamszouten de bloeddruk en de doorstroming van onze organen.

Kraanwater

Water is water en dus geen thee, koffie, limonade of andere drankjes met een smaakje of prik. Ons lichaam wordt echt het meest blij van gewoon kraanwater eventueel gezuiverd met een waterzuiveringsapparaat.

Zelf drink ik natuurlijk behoorlijk wat thee, maar nadat mijn acupuncturist mij vertelde dat ik te weinig vocht in mijn lichaam heb ben ik steeds meer water gaan drinken. Ik merk echt een positief verschil. Minder dorst, meer energie.

Thee

(Kruiden-)Thee is natuurlijk een veel beter alternatief dan cola of verse sinaasappelsap maar kruiden zijn er in de natuur als geneeskrachtig middel en om ons zelf gezond te houden. Elk kruid heeft zijn eigen helende werking. Dus het best raar om het constant te drinken. We nemen venkelthee bij buikpijn, kamillethee om te ontspannen, gember voor verwarmen van ons spijsvertering en pepermunt bij misselijkheid.

Het lichaam reageert dus op thee en kruidentheeën, waar water gewoon neutraal is. Zeker de extreem verhittende kruiden als gember, kaneel, chili, cacao en koffie en zwarte thee verstoren de balans in je lichaam en zetten je poriën open, waardoor er nog meer kou naar binnen kan. Ze drogen ook je cellen uit.

 Het goedkoopste medicijn

Een Iraanse arts heeft een hele studie naar water gedaan en het boek geschreven: Water, het goedkoopste medicijn. Hij zat als politieke gevangenen in de gevangenis en ging daar mee de gedetineerde behandelen met als enige medicijn water. Het bleek dat veel van deze mannen behoorlijk opknapte.

Iemand die veel onderzoek naar de energetische effecten van water en waterkristallen heeft gedaan is Masura Emoto.  https://www.youtube.com/watch?v=F5ao9xd1N9A (dat we voor 90% uit water bestaan is pure onzin) en schreef hier ook diverse boeken over. Bijvoorbeeld: Water weet het antwoord.

2 liter water per dag

Dus én voor je fysieke lichaam én voor je mentale weerstand is gemiddeld zo’n 2 liter water drinken per dag erg goed. Niet te koud, gewoon op kamertemperatuur. En na een massage is drinken van genoeg water de eerste 3 dagen nog belangrijker, om alle losgekomen afvalstoffen af te voeren.

Drink water altijd uit een mooi, gezellig, vrolijk, sjiek glas. Dan wordt het vanzelf een feestje!

Veel liefs,
Anjo Abbink
www.anjoabbinkreflexologie.com

Comments are closed.