Welke natuurlijke voeding past goed bij het sporten?

0

Als je naar de sportschool gaat, is een goed voedingsplan ook erg belangrijk. Niet alleen zorgt dit voor energie, het helpt je ook om je spieren te herstellen. Als je het goed aan wilt pakken, kies je natuurlijke voeding. Dit is namelijk een stuk beter en gezonder voor je. Een hoop dingen die bewerkt zijn en uit de fabriek komen, bevatten allerlei dingen die niet bepaald goed zijn voor je lichaam. Kies dus zoveel mogelijk voor voedsel dat helemaal onbewerkt is. Wij hebben een lijst gemaakt met verschillende soorten natuurlijke voeding die erg goed voor je zijn als je flink aan het sporten bent in een sportschool in Groningen.

Noten en zaden

Noten en zaden zijn erg goed voor sporters omdat er een hoop eiwitten in zitten. Ook zitten er veel vetten in, maar dit zijn gezonde vetten die goed voor je zijn. Vetten klinken voor veel mensen als iets om te vermijden, maar dit is helemaal niet nodig. Dit heb je ook nodig en als je de juiste producten kiest, is het zelfs goed voor je.

Citrusvruchten

Er zijn natuurlijk allerlei gezonde vruchten en groentes. Het is belangrijk om af te wisselen en niet alleen citrusvruchten te eten. Wel zijn citrusvruchten erg goed voor je. Er zitten een hoop verschillende antioxidanten en vitamine C in! Verder zijn er nog een hoop andere vruchten en groentes die erg goed voor je zijn:

  • Appels
  • Bladgroenten
  • Wortels
  • Aardbeien
  • Bieten

Rijst

Als je flink aan het sporten bent, heb je brandstof nodig. Hiervoor zijn koolhydraten erg belangrijk. Dit kun je uit verschillende soorten producten halen zoals bijvoorbeeld rijst, maar ook aardappels zijn geschikt. Deze koolhydraten zijn een stuk beter dan snelle suikers. Ook zijn er mensen die kiezen voor een koolhydraat-arm dieet, dan is rijst natuurlijk niet geschikt.

Quinoa

Quinoa is erg populair bij mensen die veel met hun gezondheid bezig zijn. Het is een graan met veel eiwitten, vitamines en koolhydraten. Het wordt ook wel gezien als een superfood! Je kunt quinoa nemen in plaats van rijst of pasta. Er zitten namelijk een hoop koolhydraten in quinoa, je kunt hier dus heel veel brandstof uithalen voor je work-out.

Verder is een gevarieerd dieet natuurlijk gewoon erg belangrijk. Dus de juiste hoeveelheid calorieën, koolhydraten en vetten met genoeg vitamines en mineralen. Wanneer je dit aanhoudt zul je merken dat je sportprestaties en je gezondheid erop vooruit gaan.

Dit is een bijdrage van het Mediateam LEQUAL.

Comments are closed.