Winterslaap en de 13 heilige nachten

0

We zijn beland in het Waterelement. De winterperiode waarbij de nier en blaas energie extra aandacht nodig hebben.

Hier in het westen zijn we niet meer gewend om te luisteren naar onze intuïtie en onze spiritualiteit. Ons leven aanpassen aan de cyclus van de natuur. Zoals een boom doet of de dieren die bijvoorbeeld een winterslaap houden.

De drukte van de winter

In mijn werk als reflexzonetherapeute zie je elk jaar weer dat de de maanden November en December de drukste maanden van het jaar zijn. Hoe dichter bij Kerst hoe drukker het is in de praktijk.

In plaats van tot rust te komen tijdens de periode van het waterelement, werken we allemaal heel hard om voor Kerst en het nieuwe jaar van alles af te ronden of om op tijd nieuwe dingen uitgedacht te hebben. Dit gaat ten koste van onze energie en dat samen met het feit dat we onze vergoeding op willen maken, maakt dat veel mensen de complementaire/natuur geneeswijze in deze periode opzoeken.  Misschien vooral reflexzonetherapie omdat je hierbij ook echt aangeraakt wordt ( in deze periode redelijk op afstand) en ontspanning een waardevol element is van de behandeling.

Extra energie op bouwen

Je kan natuurlijk altijd op het moment van een daling van je energie aan de slag gaan, maar beter is om te zorgen dat je geen grote dips krijgt. Door meer te leven naar de natuurlijke cyclus en extra energie op te bouwen voor zwaardere tijden. Onder andere  door je vergoeding, dus behandelingen, meer te verspreiden over het jaar heen.

Lente

Door in de lente die dingen te doen die je de volgende lente tot bloei wilt laten komen. Het houtelement is de tijd van ondernemen, groei en bloei.

Zomer

In de zomer zitten we in het vuurelement en is het de tijd van actie en gaan. We hebben lange dagen  en de zon geeft ons energie. De nazomer, het aarde element is een tijd van oogsten, feesten en genieten van wat we allemaal gedaan, ontwikkeld en geleerd hebben in de lente en de zomer.

Herfst

In de herfst, het metaalelement, gaan we ons opmaken voor de winter. Dingen afronden, voorraad aanleggen voor de winterperiode, zowel fysiek in de weckpotten als spiritueel. Luisteren naar je gevoel, waar heb ik behoefte aan. Opnemen wat mee mag naar volgend jaar, loslaten wat los gelaten mag worden. Om zo in het waterelement te komen, in de rust, onze winterslaap, korte dagen, lange nachten even niks ontwikkelen of uitvoeren. Energie sparen en ons fysieke en mentale lichaam rust geven.

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie helpt goed bij dingen tot ontwikkeling brengen, de lenteperiode, als dingen helpen loslaten en een plekje geven, de herfstperiode. Natuurlijk ook bij fysieke klachten die het hele jaar door kunnen verschijnen, maar in de lente en herfst zo het eigenlijk het drukst mogen zijn.

13 Heilige Nachten

Om een echte goede periode van rust te creëren ga ik mij wat meer verdiepen in de 13 Heilige Nachten. Van 24 december tot en met 6 januari. Elke nacht staat voor een maand voor het volgende jaar en geeft jou een boodschap mee voor die maand. De 13de nacht staat voor het leerthema van het aankomende jaar.  Meer info: https://dewelldaad.nl/begeleiding/13-heilige-nachten.html

Vertrouw in wat er op je afkomt, in wat je los mag laten en wat goed voor je voelt. Gebruik deze lockdown voor jezelf, je familie, beste vrienden en buren. Zie het als een spiritueel cadeautje dat je mag uitpakken en naar eigen inzicht vorm geven.

Geniet van de natuur en elkaar. Fijne kerstperiode.

liefs Anjo Abbink
www.anjoabbinkreflexologie.com

Comments are closed.