Zelf pesto maken

0

Zo maak je zelf pesto

Ingrediënten:

  • Groene blaadjes
  • Knoflook
  • Zonnebloempitten
  • Grof keltisch zeezout
  • Extra vergine olijfolie en voor een fijne smaak pompoenpittenolie

De makkelijkste manier om pesto te bereiden is alle ingrediënten in de keukenmachine doen, even laten draaien en in een paar tellen heb je dan een dikke smeuïge geurige pesto klaar voor gebruik. De pesto is het lekkerste als je deze direct gebruikt, maar onder een laagje olie is de pesto nog zeker een paar dagen te bewaren in de koelkast. Ook kun je de overgebleven pesto invriezen in bakjes voor ijsklontjes. De smaak gaat wel wat achteruit.

Alternatieve ingrediënten

  • Zevenblad
  • Daslook! (bij daslook hoeft niet perse knoflook, maar is wel lekker)
  • Platte peterselie
  • Oost-Indische kers
  • Bieslook
  • Raketsla
  • Vogelmuur
  • Bleekselderij
  • etc. etc.

En in plaats van zonnebloempitten:

  • Gekiemde zonnepitten of pompoenpitten
  • Walnoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • etc. etc.

Voor de verwerking zie het basisrecept.

Voor meer info & recepten: zie www.marrys.nl

Deel deze pagina! Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Comments are closed.