Ziek zijn

0

En toen was ik ziek. Keelpijn, hoofdpijn en koorts. Ik ben er redelijk van overtuigd dat het geen corona is, want dan krijg je last van een hypoxie. Zuurstof te kort in je cellen en vaak vermindert je reukvermogen. Van beide heb ik geen last en echt verkouden ben ik ook niet. Het is een echte keelontsteking. ( Faryngitis).

Verminderde weerstand

Al een tijdje voelde ik mijn keel, het werd nooit erger, maar verdwijnen deed het ook niet helemaal. Vorige week werd ik herinnert aan iets wat ik al een tijdje verstopte en wat nu niet langer meer kan. Ik moet het aan gaan. Stress, met als gevolg een spijsvertering die uit balans raakte. Een eerste teken dat mijn Wei-Qi (weerstand) verminderd was en een klein beetje tocht was waarschijnlijk al genoeg om toe te slaan en de keelpijn om te zetten in een keelontsteking.

Wei-Qi

De organen die bij het metaal element horen zijn de dikke darm en de longen. De dikke darm maakt de Wei-Qi en de longen verspreiden de Wei-Qi over het lichaam. Bij zwakte van 1 van deze 2 organen kan Wind naar binnen “Sneaken” en zorgen voor andere pathologische invloeden.

Bij een aanval van Wind-Koude moet je de Wei-Qi een handje helpen door te zorgen dat je van binnen warmer wordt. Lekker onder de wol, gemberthee drinken en veel rusten. Als we dit niet doen en doorlopen, dan slaat het om in Wind-Hitte en krijgen we koorts en griep. Dan hebben we meestal symptomen die we niet meer kunnen negeren. Dan is een verkoelende thee als pepermunt een beter idee.

Koorts is belangrijk

Koorts is een gezonde en belangrijke uiting van ons immuunsysteem. Af en toe (zo 1x per jaar of 1x per 2 jaar) is het heel goed om koorts te hebben. Het verbrand alle nog aanwezige afvalstoffen en geeft ons immuunsysteem een goede boost. De tijd nemen om uit te zieken en de koorts zijn werk te laten doen is dus belangrijk en zolang het onder de 40 graden blijft zijn koortsverlagende medicijnen als paracetamol niet zo verstandig. Veel slapen, rustig aan doen, gezond eten en genoeg drinken is waar ik me nu mee bezig hou.

Een leerzaam project

Volgens internet kan een keelontsteking een dag of 10 duren, maar gaat het bijna altijd van zelf over. Ik heb geduld al wordt het straks een mooie puzzel om iedereen weer een plekje te geven, zonder mezelf voorbij te lopen. Want het is natuurlijk belangrijk dat ik genoeg Qi (energie) ga opbouwen om mijn stress project aan te kunnen en om minder last te hebben van de overgang.

Zo is ziek zijn eigenlijk altijd een leerzaam project, wat jou iets duidelijk wil maken. Probeer er naar te luisteren en ervan te leren. Ik doe mijn best om de juiste les op te pakken.

Blijf gezond, groetjes Anjo
www.anjoabbinkreflexologie.com

Comments are closed.