Zo verwijder je schimmel op een natuurlijke manier

0

Schimmel is een probleem in veel huizen. Schimmels op de muren, schimmels in de badkamer: het staat niet fris én het kan een negatief effect hebben op de gezondheid.

Onverklaarbare problemen zoals hoesten, zere keel en jeukende neus en ogen blijken regelmatig van schimmel in huis te komen. Met deze natuurlijke tips kun je schimmel verwijderen zonder dat er chemicaliën aan te pas hoeven te komen.

Neem oorzaak vocht weg

Schimmel wordt veroorzaakt door vocht. Bijvoorbeeld condensatie, een hoge vochtigheidsgraad of lekkage. De eerste stap is dus de oorzaak van het vocht te identificeren en vervolgens op te lossen. Zorg daarnaast voor goede ventilatie en gebruik een vochtvreter.

Tea tree-olie

Meng twee theelepels tea tree-olie met twee kopjes water en giet dit in een sprayflacon. Spuit het op het te behandelen oppervlak en laat het een uur inwerken. Gebruik vervolgens een scrubborstel of een tandenborstel voor de moeilijk bereikbare plekjes. Neem af met een doek.

Azijn

Uit onderzoek is gebleken dat witte azijn 82% van schimmelsporen doodt. Spuit azijn rechtstreeks uit de fles op de schimmelplekken. Laat het een paar uur inwerken en scrub het vervolgens af met een borstel. Als de azijngeur je stoort, voeg dan een paar druppels etherische olie toe.

Citrusextract

Verdun ongeveer 20 druppels citrusextract met 2 kopjes water. Doe de mix in een spuitfles en spray het op de schimmelsporen. Laat het inwerken en neem het vervolgens af.

Zuiveringszout

Of je het nu gebruikt met azijn en water, of alleen met water, zuiveringszout (of baking soda) is in beide gevallen effectief bij het verwijderen van schimmels. Los een deel zuiveringszout op in een deel water of een deel water en een deel azijn in een sprayflacon. Spuit het mengsel op het besmette oppervlak, scrub met een borstel en neem het vervolgens af met een vochtige doek. Zuiveringszout is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en zal de schimmels verwijderen zonder een geur achter te laten.

Bron: Mother Nature Network / hetkanwel.nl

Comments are closed.