Biologisch eten en drinken

Bij biologisch eten en drinken wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu, het dier en de mens. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Producenten van biologische producten houden rekening met hun belasting van de natuur en kiezen dus voor milieu- en meer diervriendelijke methoden. Ook bij de productie van biologische groente en fruit mag geen gebruik gemaakt worden van chemisch-synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook worden er geen conserveringsmiddelen gebruikt.

Nieuws over biologisch eten
Biologisch appels
0

Bio-appels beter voor darmflora en gezondheid!

Appels zijn wereldwijd zowat de meest gegeten vruchten. Maar wist je: appels hebben hun eigen microbioom, en dat consumeren we mee met de appel. En dat beïnvloedt dan weer óns microbioom/darmflora. Eigenaardig genoeg zitten de meeste beestjes (zo’n 100 miljoen per appel!) niet op de schil, maar wel ín de vrucht. Appels eten zorgt dus voor een rijke aanvoer…

Meer over biologisch eten
Koeien
0

Het belang van weidegang

Het is lente en dus mogen de koeien weer naar buiten. Tenminste, een relatief klein aantal. Veel koeien staan jaarrond…