Biologisch eten en drinken

Bij biologisch eten en drinken wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu, het dier en de mens. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Producenten van biologische producten houden rekening met hun belasting van de natuur en kiezen dus voor milieu- en meer diervriendelijke methoden. Ook bij de productie van biologische groente en fruit mag geen gebruik gemaakt worden van chemisch-synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook worden er geen conserveringsmiddelen gebruikt.

Nieuws over biologisch eten
De 'biologische consument' eet duurzaam
0

De ‘biologische consument’ eet duurzaam

Consumenten die vooral biologische voedingsproducten koopt, leven duurzamer. Franse onderzoekers hebben dit kunnen afleiden uit gegevens van de NutriNet-Santé-studie. De belangrijkste reden is de lagere consumptie van vlees van de gemiddelde ‘biologische consument’. De biologische consument eet ook voedzamer en is vanzelfsprekend minder blootgesteld aan pesticiden.

Meer over biologisch eten
Koeien
0

Het belang van weidegang

Het is lente en dus mogen de koeien weer naar buiten. Tenminste, een relatief klein aantal. Veel koeien staan jaarrond…