
Browsing: Voeding

Heerlijke recepten
We hebben weer twee heerlijke recepten voor jullie. Veel plezier met het maken en natuurlijk…

Op zoek naar de supergezonde porcini in Toscane
Ze zitten boordevol mineralen, vitaminen en vezels: porcini, oftewel eekhoorntjesbrood. In Nederland behoorlijk aan de…

‘Schaf btw op biologische producten af om verkoop te stimuleren’
Schaf de btw van 9 procent op biologische producten af om de vraag bij consumenten te stimuleren en kom met een grote reclamecampagne over de betekenis en waarden van biologische landbouw. Dat zijn twee voorstellen uit een 10-puntenplan dat de biologische sector in Nederland in september wil voorleggen aan minister Schouten (Landbouw) en de rest van de politiek.

Hoe voorkom je dat je diabetes type 2 ontwikkelt?
In het boek Wisselende Suikerspiegel Diabetes type 2 help ik je om in kaart te…

De afvalvrije keukencyclus
Bij het horen van het woord cyclus denken veel vrouwen direct aan de vervelende menstruatiecyclus. Maar dit is iets helemaal anders. Dit gaat over de keukencyclus, die dan nog wel helemaal afvalvrij kan en dat is leuk, heel leuk. Wat die cyclus precies inhoudt, wie de auteur is en wat je precies kan ontdekken in het boek lees je hier.

Hoe effectief is het koolhydraatarm dieet om af te vallen?
Hoe effectief is het koolhydraatarm dieet om af te vallen? Het koolhydraatarm dieet blijft populair.…

Darmkanker voorkomen met gember
Darmkanker voorkomen met gember Gember onderdrukt kankerbevorderende processen in de darmen bij mannen en vrouwen die…

Rooibos: gezond en verkwikkend
Koffie en thee zijn bij ons gangbare warme dranken, maar Zuid-Afrikanen zijn liefhebbers van rooibosthee.…

Bio-appels beter voor darmflora en gezondheid!
Appels zijn wereldwijd zowat de meest gegeten vruchten. Maar wist je: appels hebben hun eigen microbioom, en dat consumeren we mee met de appel. En dat beïnvloedt dan weer óns microbioom/darmflora. Eigenaardig genoeg zitten de meeste beestjes (zo’n 100 miljoen per appel!) niet op de schil, maar wel ín de vrucht. Appels eten zorgt dus voor een rijke aanvoer…

De ‘biologische consument’ eet duurzaam
Consumenten die vooral biologische voedingsproducten koopt, leven duurzamer. Franse onderzoekers hebben dit kunnen afleiden uit gegevens van de NutriNet-Santé-studie. De belangrijkste reden is de lagere consumptie van vlees van de gemiddelde ‘biologische consument’. De biologische consument eet ook voedzamer en is vanzelfsprekend minder blootgesteld aan pesticiden.