Browsing: Gezonde recepten

Gezonde recepten
0

We gaan iets hip maken deze keer. Matcha is al wel langer aan een opmars bezig, maar de laatste tijd zie je hem echt overal opduiken; de typische Japanse poederthee. Matcha staat bekend voor zijn antioxidantive werking die nog veel sterker is dan bij gewone groene thee. Je kan hem drinken puur of als latté, maar je kan er ook super veel dingen mee koken; granola bijvoorbeeld.

Gezonde recepten
0

De zomer mag dan wel op komst zijn, op frisse avonden is niets zo verwarmend dan een lekkere kom soep. Soep is makkelijk op voorhand te maken en het zorgt ervoor dat je op eender welk moment een gezonde maaltijd binnen handbereik hebt. Probeer eens wat anders met deze spinazie soep met geroosterde kikkererwten.

Gezonde recepten
0

Deze cashew fruitdip is een ideale snack om op de buitentafel te toveren als je vrienden op bezoek hebt. De zomer is in zicht en dan is fruit sowieso al de perfecte snack. Met deze healthy dip erbij serveer je een perfect dessertje of een heerlijke apero! Je vindt het recept in deze blog.

Gezonde recepten
0

Tarwekiem olie heeft een eigen specifieke geur die doet denken aan vers gebakken brood. De kleur is diep warm geel en soms bijna oranje. De olie bevat veel bestanddelen die ook in het menselijk lichaam voorkomen en is daardoor een uitstekend voedingssupplement, goed voor de bloedsomloop en zenuwstelsel. Lees in deze blog over de voordelen van tarwekiem olie.

Gezonde recepten
0

Waar we ook naar toe gaan in Europa overal kunnen we wel weegbree vinden. Van de weegbree zijn er ongeveer 200 verschillende soorten, maar in grote lijnen zijn het broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes. Met vergelijkbare eigenschappen en de vakantieplant bij uitstek. Marry Foekel legt in dit artikel de kracht van weegbree uit.

Steffi Vertriest
0

Groene smoothies zijn dé manier om meer groenten binnen te krijgen. Maar ze zijn niet voor iedereen even evident. Een trukje is om het te combineren met fruit. Door het citrusfruit niet te persen maar het volledig te gebruiken behouden we ook meer vezels!

Steffi Vertriest
0

Je weet waarschijnlijk al wel dat onze gastblogger Steffi Vertriest dol is op havermout? Daarbovenop houd ze ook heel erg van simpele recepten. Dit is er eentje met maar 3 ingrediënten die ze altijd in huis heeft.

Steffi Vertriest
0

Makreel is een bijzonder gezonde vis die eigenlijk veel te weinig op het menu staat. Hij blinkt uit in omega 3 vetzuren en is bovendien een onderbeviste vis. Goed voor jou en goed voor het milieu dus!

1235