3 tips om helemaal uitgeslapen wakker te worden

0

We slapen ongeveer een derde van ons leven. Toch worden we vaak niet helemaal uitgerust wakker. Of het nou komt door stress op het werk, een druk privéleven of iets te veel cafeïne voor het slapengaan: niet kunnen slapen is vervelend. Heb je moeite om heerlijk uitgeslapen wakker te worden?  Probeer dan deze 3 tips!

Zorg voor voldoende beweging

Beweging is natuurlijk altijd belangrijk, maar het zorgt er ook voor dat je ’s avonds sneller in slaap valt. Wanneer je lichaam voldoende heeft bewogen heeft di t namelijk effect op je hormoonspiegels. Het resultaat? Je slaapt als een roosje! Dus snel in de benen en loop dat extra rondje of neem die extra trap!.

Weg met die beeldschermen!

Ja, ja, je ziet hem al aankomen, maar het is echt waar! In het uur voordat je gaat slapen kun je beter geen beeldschermen gebruiken. Het blauwe licht zorgt ervoor dat je lichaam minder melatonine aanmaakt, het stofje dat je nodig hebt om te slapen. Daardoor duurt het veel langer voordat je in slaap valt. Dus zet Netflix op tijd uit en pak dat stoffige boek er maar eens bij! Voor een optimaal resultaat leg je hem een uur van te voren weg maar lukt het je niet om je telefoon aan de kant houden? Dan is een app die het blauwe licht filtert wat voor jou!

Licht in de slaapkamerVerduister de slaapkamer

In een lichte slaapkamer val je moeilijker in slaap. Dit komt doordat je lichaam serotonine aanmaakt als het licht is. Dit stofje zorgt ervoor dat je wakker blijft. Niet zo handig als je wil gaan slapen dus! Hang daarom verduisterende gordijnen op in de slaapkamer. Deze laten geen licht door en daarmee zijn ze perfect voor een goede nachtrust. Meer fan van een rolgordijn? Ook deze hebben een verduisterende stof en zijn daarmee geschikt voor een slaapruimte.

Hoe zorg jij ervoor dat je helemaal uitgerust wakker wordt? Meer slaapkamer ideëen opdoen? Lees online blogs of blader interieurbladen door!

Dit is een partnerbijdrage van Veneta.

Comments are closed.