Browsing: Blog

Blog
0

Een goede spijsvertering betekent een goede gezondheid volgens de Ayurveda

Volgens Ayurveda begint een goede gezondheid met een goede spijsvertering. Om de vruchten te plukken van gezonde voeding, is het noodzakelijk om voeding goed te verteren en op te nemen. Ayurveda noemt de spijsvertering agni en agni betekent vuur: diep van binnen brandt er een vuur dat de metabolische afbraak en opname van voeding stimuleert. De kracht van dit vuur is belangrijk voor hoe we ons eten verteren en opnemen.

Blog
0

Even voorstellen: Hilda Mossink

Kiezen voor Natuurlijk, dat hebben we in elk geval al met elkaar gemeen. Ik stel me hierbij graag aan je voor. Mijn naam is Hilda Mossink en ik heb een praktijk in Amersfoort als natuurgeneeskundig therapeut. Voeding, natuurlijke voeding of zoals ik het in mijn praktijk noem Echt Eten, is voor mij al ruim 30 jaar een bijzonder boeiend onderwerp. Eind jaren ’80 begon ik als medewerker in een natuurvoedingswinkel hier in Amersfoort. Al snel voelde ik me op mijn gemak bij het type klanten; mensen die bewust nadenken over het leven, over duurzaamheid, milieu en voeding.

Alex Djukanovic
0

Gezond afvallen met acupunctuur en kruiden

Het is weer lente en met de zomer in aantocht willen we weer gezond, fit en slank de zomer in. Bij Nurture Your Nature helpen we je bij deze bewonderenswaardige onderneming om af te vallen. We zijn je gezondheidscoach en helpen je om op een andere manier tegen je lichaam, gezondheid, eten en bewegen te kijken. Maar boven alles helpen we je lichaam efficiënt te werken zodat je makkelijker kan afvallen.

Blog
0

Het leven in de moestuin

Steeds wanneer ik aan de slag ga in de moestuin, overvalt een soort kalmte me. Ook wanneer ik onkruid wied, Colorado-kevers vang of de zoveelste vogel betrap op het stelen van een aardbei. Want laten we even eerlijk zijn, een moestuin is geweldig, toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Indringers, het weer of eigen onhandigheden zorgen er soms voor dat er dingen misgaan in de moestuin. Zonder dat dat dan een ramp hoeft te zijn.

Annemiek Shrestha
0

Is drop slecht voor je gezondheid?

Volgens de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) is een overdosis drop slecht voor je gezondheid. Het kan zelfs leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. En wat de FDA een overdosis noemt, gaat maar om 12 dropjes. In deze blog vertellen we je waarom drop niet gezond is en waar je op moet letten.

Blog
0

Besmet met Lyme door een mug?

Lyme, daar heb je vast weleens van gehoord? Je denkt wellicht dat het overgedragen wordt door teken en dat je dus met name besmet kunt raken als je veel in het bos komt? Helaas tegenwoordig zijn er vele andere mogelijkheden om besmet te raken…

Blog
0

Een ode aan de traagheid

De laatste tijd valt het me op. Meer dan de voorbije jaren. Zeker als je regelmatig de pagina’s op facebook bekijkt van pakweg Velt of Moestuinwijven. Geweldige pagina’s om te volgen trouwens . Door alle reacties en foto’s te zien, krijg je instant goesting om zelf aan de slag te gaan. Maar is het goesting of is het ongeduld?

Blog
0

Lentekriebels in de moestuin

Iedereen die een tuin of een moestuin heeft, zal dit volmondig beamen. Vorig weekend is het nieuwe moestuinseizoen officieel van start gegaan. Geen druppeltje regen, een fijn lentezonnetje en temperaturen tot 10 graden. Dan mag je al bij je thuis wat paprika’s of erwten hebben voorgezaaid, het is pas vorig weekend dat de echte kriebels er waren om de tuin in te duiken en de eerste voorbereidingen te treffen voor het nieuwe moestuinseizoen.

Babet M. Ch. Bruns
0

Eerlijk duurt het langst, maar hoever kom je daarmee?

Zolang je maar eerlijk blijft kan er niks misgaan! Als je er maar voor zorgt dat je de ander altijd in de ogen kan blijven kijken. Eerlijk duurt het langst…’ Wie kent ze niet, de vingerwijzingen uit onze jeugd voor ‘straks in de maatschappij’. Zolang ik me herinner wees mijn vader mij op het belang van eerlijk zijn. “Altijd eerlijk spel spelen”, zei hij dan. Ook voor mij is dit een belangrijke waarheid. Toch merk ik dat hoe dieper ik mij in verschillende lagen van de maatschappij begeef, ik altijd op de kloof stuit tussen waarheid en werkelijkheid.

1 2 3 17