Browsing: Blog

Blog
0

Lentekriebels in de moestuin

Iedereen die een tuin of een moestuin heeft, zal dit volmondig beamen. Vorig weekend is het nieuwe moestuinseizoen officieel van start gegaan. Geen druppeltje regen, een fijn lentezonnetje en temperaturen tot 10 graden. Dan mag je al bij je thuis wat paprika’s of erwten hebben voorgezaaid, het is pas vorig weekend dat de echte kriebels er waren om de tuin in te duiken en de eerste voorbereidingen te treffen voor het nieuwe moestuinseizoen.

Babet M. Ch. Bruns
0

Eerlijk duurt het langst, maar hoever kom je daarmee?

Zolang je maar eerlijk blijft kan er niks misgaan! Als je er maar voor zorgt dat je de ander altijd in de ogen kan blijven kijken. Eerlijk duurt het langst…’ Wie kent ze niet, de vingerwijzingen uit onze jeugd voor ‘straks in de maatschappij’. Zolang ik me herinner wees mijn vader mij op het belang van eerlijk zijn. “Altijd eerlijk spel spelen”, zei hij dan. Ook voor mij is dit een belangrijke waarheid. Toch merk ik dat hoe dieper ik mij in verschillende lagen van de maatschappij begeef, ik altijd op de kloof stuit tussen waarheid en werkelijkheid.

Blog
0

Gerrie Hasselaar: Van nachtmerrie naar droom

Jaren geleden kon Gerrie Hasselaar nauwelijks haar bed uitkomen door enorme vermoeidheid en zware spier- en gewrichtspijn. Regulier ontdekte men dat ze de ziekte van Lyme (tekenbeet) zou hebben en neurologisch onderzoek toonde een zware artrose in nek- en rugwervels aan. Ze kreeg steeds zwaardere medicatie, werd steeds somberder en haar wereld steeds kleiner. Ze belandde in het alternatieve circuit en leerde al snel dat reguliere medicatie haar niet verder kon helpen. Het lukte haar de ziekte van Lyme te overwinnen en inmiddels heeft ze al jaren een eigen succesvolle praktijk in de behandeling van de ziekte van Lyme. Ze gaat regelmatig bloggen over haar ervaringen. In deze eerste blog stelt ze zichzelf voor.

Blog
0

Behandeling van tinnitus met hypnotherapie

Het is twee uur ‘s nachts en ik lig in bed. In mijn beide oren hoor ik een flinke piep. Ik heb dit wel vaker na een feestje. De buren hadden een zaaltje gehuurd en vierden hun tienjarig samenzijn. Het was gezellig geweest. De jaren 80 muziek uit mijn jeugd dreunde door de ruimte en ik had gezellige gesprekken met medeburen waarbij we de handen tegen elkaars oor aanhielden om ons enigszins verstaanbaar te maken. Nu met mijn hoofd rustend op het kussen, maakte ik mij niet druk om de piep in mijn oren. Zoals altijd zal de piep de volgende ochtend wel weer zijn verdwenen…

Annemiek Shrestha
0

Zo maak je zelf kokosmelk in 5 makkelijke stappen

Kokosmelk is net als amandel- of sojamelk een gezond en lactosevrij alternatief voor koemelk. Zelf kokosmelk maken is niet alleen heel gemakkelijk, maar nog goedkoop ook. In deze blog leggen we je uit hoe je dat doet. Je kunt kokosmelk gebruiken in smoothies, romige soepen en om zó te drinken. En houd je niet van kokos of word je de smaak een beetje zat? Dan geef je de melk gewoon een ander natuurlijk smaakje, zoals vanille, aardbei of cacao.

Blog
0

Homeopathie by Internet

Om voor een aantal maanden naar India te reizen, wat mijn plan was, had ik wel het een en ander te regelen. Ik had besloten mijn praktijk aan te houden en deze niet over te dragen. Mijn patiënten werden allemaal geïnformeerd dat ik nog steeds bereikbaar voor ze ben en zo nodig een Skype/ Facetime consult kon inplannen. Voor de nodige op te sturen homeopathische middelen en onvoorziene dingen had ik een achterwacht geregeld zodat alles gedekt was. En dus ging ik op pad.

Blog
0

Wat betekenen de codes op plastic gebruiksvoorwerpen?

Op plastic drinkflessen, bewaardozen en andere voorwerpen staan allemaal codes. Weleens gezien? We worden ons steeds bewuster van onze omgeving en van onze voeding. En ook steeds meer van de gebruiksvoorwerpen uit onze omgeving. Zo ook van de plastic en kunststof gebruiksvoorwerpen.

Blog
0

Synthetische versus natuurlijke zonnebrandcrème

Als je op zoek gaat naar een zonnebrandcrème, bijvoorbeeld voor op wintersport, dan zal je beslist merken dat het aanbod gigantisch groot is. Van de ene kant is dat makkelijk, want bij elke drogist, supermarkt, reformwinkel en online kun je wel iets vinden. Maar van de andere kant is het moeilijk, want wat moet je kiezen? Op welke ingrediënten moet je letten en wat kun je maar beter vermijden? Gelukkig is er veel onderzoek gedaan.

Blog Koperen waterketels
0

Water drinken volgens Ayurveda

Een van de kenmerken van Ayurveda is je spijsvertering goed verzorgen en vooral niet verstoren. Bij verstoring heeft het lichaam daar meteen nadeel van en dat merk je in symptomen zoals opgeblazen gevoel (teveel gas), krampen (koude dranken) en slechte toiletgang (onvoldoende drinken). Ayurveda schrijft voor dat het beter is een bepaalde tijd aan te houden tussen voedsel opname en drinken. Dit heeft te maken hoe het lichaam voedsel verteerd. Benieuwd hoeveel tijd je er tussen moet laten? Je leest het in deze blog.

12316