Browsing: Blog

Annemiek Shrestha
0

Met kerst is het tijd voor snacks, chocolaatjes en ander lekkers. Het probleem met deze kersthapjes is dat ze vaak alleen lege calorieën leveren. Ze voeden je lichaam dus niet, maar geven je alleen kortstondig veel energie. De energie die je niet gebruikt, wordt opgeslagen als vet. Met deze drie lekkere en gezonde kersthapjes heb je dat probleem niet.

Marry Foelkel
0

Bijna iedereen kent het middel Arnica. Het middel wordt toegepast bij bloeduitstortingen ten gevolge van vallen, zwikken en stoten maar ook bij geestelijk trauma. Je mag het alleen niet op open wonden toepassen. Tijdens een kruidenles bij Marry, zagen ze dat er een groene specht achterna werd gezeten door een buizerd. Tijdens zijn ontsnapping vloog de specht echter tegen de ruit en bleef voor dood liggen. Marry Foelkel gaf de specht om het kwartier een paar druppels Arnica in de snavel. Hoe het afloopt lees je in deze blog, inclusief foto’s!

Blog
0

Tijdens het brouwen zetten we de zetmeel uit de granen om in suikers. Kruiden worden toegevoegd om deze zoete vloeistof wat meer smaak te geven en de houdbaarheid te verlengen. Maar dit gekruide suikerwater is nog steeds geen bier. Daar zorgt de gist voor. Zonder gist, geen bier! Je leest er meer over in deze blog.

Blog Gluten
0

Glutengevoeligheid komt vaak voor. Je hebt je voeding al aangepast door de gluten weg te laten maar toch blijf je last houden van klachten! Hoe kan dat toch? Maar wist je dat er ook producten zijn die een kruisreactie kunnen geven?

Blog Paniek
0

Op het consult vertelde de thuiswonende 30-er dat hij regelmatig niet naar zijn werk kon gaan omdat hij enorme last had van zijn maag. En niet zo’n klein beetje ook! Kronkelend van de pijn lag hij in zijn bed, niet in staat om eruit te komen. Oprispend maagzuur, maagkrampen, omhoog komend lucht en het gevoel van een brok in zijn keel. Hij had het idee dat zijn slokdarm niet in orde was. Als hij wat vastere stukken voedsel at, bleef het voor zijn gevoel ‘ergens’ hangen. Hij had echt hulp nodig!

Annemiek Shrestha Kaneel
0

Kaneel is afkomstig uit de binnenste bast van de kaneelboom. De specerij wordt al duizenden jaren als geneesmiddel ingezet. Daarnaast is het vooral heel erg lekker in allerlei recepten, van curry tot chili con carne en moussaka. Aan deze en vele andere gerechten geeft het een typische zoete, warme smaak. Bovendien heeft kaneel hierin ook nog eens al haar gezonde eigenschappen mee. Wat is de kracht van kaneel?

Robby Sallaets
0

Door de moderne transport-en bewaarmiddelen kan je eigenlijk elke maand alle soorten groenten en fruit krijgen. Handig, maar minder lekker, ecologisch minder verantwoord en minder gezond. Daarom zien supermarkten zich genoodzaakt om boontjes te kopen in Kenia en ze te doppen in oostbloklanden, blijven ze tomaten in de rekken leggen ook al smaken ze naar water en dat bovendien aan dumpingsprijzen.
Laten we even eerlijk zijn, er is altijd iemand die de prijs betaalt. Of het milieu of de mensen die aan een hongerloon eten telen of verwerken.

Blog
0

Je zou in de toekomst moeten kunnen kijken. Een eigenschap die ik Harry Potter eerder toedicht dan mijzelf. Maar je kunt ook een treetje lager gaan. Je kunt bijvoorbeeld de voorwerpen van nu vergelijken met wat je er vroeger van vond. Een no-iron overhemd werd als praktisch bevonden (niet strijken), terwijl ik nu toch liever een katoenen koop. En hoe zit dat met kurk? Hoe kijk ik tegen kurk aan over tien of twintig jaar? Ik bedoel dan kurk als “afdichter” van wijnflessen.

12315