Browsing: Blog

Blog
0

Een ode aan de erwt

Wekelijks krijg ik heel wat vragen: Wat mag ik nu al planten? Is het niet te koud? Mag dat gewoon rechtstreeks in de grond? Of moet ik dat binnen zetten? Wanneer mag ik er nu eigenlijk aan beginnen?
Zeker nu iedereen na een koude winter snakt naar even met de handen in de aarde te wroeten. De eerste groente die bij mij steevast als eerste de grond in gaat, is de erwt. De groente die we allemaal kennen uit de mooie diepvrieszakjes uit de supermarkt. Maar heb je ze ooit al eens vers geproefd? Net ‘gedopt’ zoals ze dat zeggen. Een wereld van verschil. Daarom, zaai alsjeblieft erwten. En zaai ze gerust als eerste, ze kunnen tegen een stootje.

Blog
0

Co-infecties en Opportunistischte infecties bij Lyme (deel 2)

Weet je het nog? Bij Lyme krijg je altijd 2 of meer co-infecties als bonus erbij! Geen wonder dat het soms een enorme puzzel is, denk je de Borrelia om zeep te hebben geholpen, heb je toch nog klachten?? Tja denk dan dus eens aan een co-infectie of opportunistische infectie.

Annemiek Shrestha Hersenmist
0

Wat is hersenmist en wat kun je ertegen doen?

Als je voortdurend moe, afgeleid en humeurig bent, kan het zijn dat je te maken hebt met hersenmist. Hersenmist kan worden veroorzaakt door gezondheidsproblemen, maar is daarnaast een bijwerking van onze snelle, geïndustrialiseerde leefwereld. Helaas helpt onze moderne gemaksvoeding niet om ons brein fit te houden. In deze blog lees je wat je wél tegen hersenmist doen.

Blog Bierbrouwen
0

Bierbrouwen en de vier elementen

Januari, de maand waar de dagen weer beginnen te lengen, de winter is net begonnen en toch kijken we reikhalzend uit naar het voorjaar. Voor de brouwers was dit vroeger wel anders, want de winterperiode was bij uitstek het jaargetijde om bier te brouwen. En dat laatste, daar wil ik het in dit artikel over gaan hebben. Want wie verder kijkt dan het ontspannend drankje wat bier vandaag de dag is, zal zien dat er een relatie bestaat tussen bier, bierbrouwen en het oude geloof. Want als de dampen rond de in nevelen gesluierde brouwketel zijn opgetrokken, blijkt dat de kunst van het bierbrouwen is omgeven door mystiek en symboliek.

Blog
0

Dik word je tussen Oud & Nieuw en Kerst

2019, het nieuwe jaar is voor ons allemaal alweer een aantal dagen oud. Dat betekent meestal dealen met goeie voornemens die je had gemaakt. Die misschien alweer gesneuveld zijn intussen… Niet voor iedereen is dit even gemakkelijke periode. Nogal wat mensen denken sterk in termen van ‘alles of niets’ als het om eten gaat. De meeste afval-diëten zijn hierop gebaseerd. Mijn praktijkervaring is dat deze omdenk-quote klopt. We maken ons druk over de feestdagen lekkertjes, maar we kunnen ons beter druk maken over wat we de rest van het jaar eten.

Babet M. Ch. Bruns Gelukkig in 2019
0

Gelukkig in 2019

Nog even en dan is het zover. We sluiten het jaar af en wensen elkaar gelukkig nieuwjaar. Geluk vinden we belangrijk en gelet op het snel stijgende aanbod van methoden die leiden tot geluk hebben we daar best wat voor over, geluk kan je kopen.

Blog Fijne geluksdagen
0

Feestelijke geluksdagen!

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Waarschijnlijk volgen er de komende weken nog veel kerst- en nieuwjaarsfeestjes met mensen die je goed kent of amper kent. Of het nu mensen zijn die je graag ziet of niet, we wensen ze steeds hetzelfde toe. Een goede gezondheid en gelukkige feestdagen. Ik zou dat graag deze feesten eens willen omdraaien. Laten we iedereen feestelijke geluksdagen wensen.

1 2 3 21