Gemmotherapie

Gemmotherapie is een geneeswijze die is gebaseerd op de (kiem)kracht van jonge loten, knoppen of kiemen. Het woord gemmo is afgeleid van gemma het latijnse woord voor knop. Gemmotheapie is een vorm van fytotherapie, gebaseerd op bereidingen van embryonale plantenweefsels, die zich in een stadium van snelle celdeling of groei bevinden. Men noemt deze therapievorm daarom ook wel fyto-embryotherapie.

Zoals we weten dat in de kiemen van bijvoorbeeld broccoli en alfalfa de meeste mineralen en vitamines te vinden zijn, zo vinden we in de knoppen en loten een gezonde, krachtige, snelle celdeling en groei die optimaal gebruikt kan worden op de juiste indicaties. Wanneer de plant is uitgegroeid heeft deze alle krachten voor zichzelf ‘opgebruikt’. Producten van de hele plant zijn vanuit die optiek minder energiek en uniek dan de knoppen, loten en kiemen die dan ook nog vol aminozuren, enzymen en ander bouw- en stofwisseling bevorderende voedingsstoffen zitten.

Gemmotherapie is een veilige, holistische geneeswijze die steeds meer aangewend wordt om op een natuurlijke manier onze gezondheid te bevorderen.

Kenmerken van de voor alle leeftijden (0-99) veilige werking van Gemmo producten zijn o.a.:

  • Het stimuleren van normale orgaanfuncties
  • Een preventieve werking op functionele orgaanschade
  • Het ontgiften van cel en orgaan (drainage)
  • Regeneratie van weefsel
  • Verhoging van immuniteit

Lees hier meer over Gemmotherapie »

Boeken over natuurlijke geneeswijzen