Browsing: Duurzame energie

Duurzame energie Zonne-energie
0

Deze gemeenten lopen voorop met zonne-energie

De gemeente Ameland, Delfzijl en Noordoostpolder lopen voorop met het opwekken van zonne-energie in Nederland. Dat blijkt uit een rondgang van Energievergelijk. De site maakte gebruik van cijfers in de klimaatmonitor databank. Volgens het CBS wordt zo’n 2,6 procent van de totale elektriciteitsproductie geleverd door zonnepanelen. Dat aandeel groeit hard.

Duurzame energie
0

Eerste stapjes naar gasloos wonen

We hebben nog maar dertig jaar de tijd om ervoor te zorgen dat we helemaal geen broeikasgassen meer uitstoten. Het nieuwe kabinet probeert een inhaalslag te maken, omdat het de ambitie jarenlang heeft laten versloffen. Nu wordt gericht op woningen gasloos maken. Nieuwe woningen worden niet meer aangesloten op het aardgasnetwerk en bestaande woningen worden gasvrij gemaakt. Voor 2021 moet dit jaarlijks al bij zo’n 30.000 tot 50.000 woningen gebeuren, en op termijn zelfs bij 200.000 woningen per jaar. Het kan dus zijn dat jij nog even moet wachten voordat je woning wordt afgekoppeld. Dat betekent niet dat je tot die tijd niet al je gasverbruik terug kunt dringen. Zo draag je alsnog bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Wat kun je zoal doen?

Duurzame energie
0

Hoe draag je bij aan een duurzame energievoorziening?

De productie van duurzame elektriciteit in ons land neemt toe, zij het in een langzaam tempo. In 2017 steeg deze productie met 10 procent, maar het aandeel groene stroom in het totale elektriciteitsverbruik in Nederland is nog altijd slechts 13,8 procent volgens recent onderzoek van het CBS. En dat terwijl Nederland in 2050 klimaatneutraal wil zijn. Om dit voor elkaar te krijgen, is er dus nog flink wat werk aan de winkel. En daar kun jij als milieubewuste consument aan bijdragen. Hoe? Door zelf energie op te wekken of te kiezen voor groene stroom.

Duurzame energie
0

10 procent meer duurzame stroom opgewekt

De productie van duurzame stroom is afgelopen jaar met 10 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel duurzaam opgewekte elektriciteit in het totale stroomverbruik in Nederland nam met 1,3 procentpunt toe naar 13,8 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Duurzame energie
0

Schiphol stapt volledig over op Nederlandse windstroom

De stroom die de luchthavens van de Schiphol Group verbruiken is vanaf volgend jaar volledig groen, en nog van Nederlandse bodem ook. De eerste twee jaar is de elektriciteit deels nog afkomstig van bestaande windparken, vanaf 2020 wordt alleen nog vanuit nieuwe windparken geleverd. Het contract dat beide partijen sloten is vijftien jaar geldig. Ook de andere vliegvelden die bij de Schiphol Group horen – Eindhoven, Rotterdam-Den Haag en Lelystad – vallen onder de overeenkomst.

Duurzame energie
0

Stadsverlichting: de innerlijke reis

Iedere maand maken zo’n 10.000 mensen in Nederland en omringende landen gezamenlijk een innerlijke reis. Zij doen mee aan Stadsverlichting, een initiatief van Tijn Touber dat mensen stimuleert om hun huiskamer open te zetten voor gedeelde stilte.

1 2