Massagetherapie

0

Herken je het als je lichaam allerlei pijntjes afgeeft en je in je hoofd je gedachten niet kunt stoppen. Je gaat naar de dokter, maar er zijn geen zichtbare oorzaken te vinden zo op het eerste gezicht, je komt niet verder en weet dus nog niet wat er met je is.

Weet je, als mens wil je graag een ander helpen en dat is een natuurlijk iets. Alleen, het gevaar bestaat dat je te veel geeft en dat kost energie; je raakt dus energie kwijt. Begrijp me goed, het is heel goed om te geven en te helpen, maar geef en help een ander met wat je kunt en niet meer. Loop jezelf niet voorbij, en dit gebeurt vaak onbewust, vaak weten we het zelf niet.

Signalen

De klachten waarmee je naar de dokter ging, zijn niet zichtbaar, maar zijn eigenlijk signalen die je lijf je geeft dat het tijd is voor een time-out. Als je de signalen negeert, wordt je lijf stijver en je hoofd gaat pijn doen. Er is spanning in je lijf en je hoofd snakt naar ruimte en rust.

Massagetherapie is een hele goede remedie voor je welzijn. Tegenwoordig wordt massage ook steeds meer serieus genomen als een therapie, welke ook echt werkt voor lichaam en geest. Het belangrijkste wat gebeurt bij een massage, is dat er gereinigd wordt. Hoe? Doordat afvalstoffen afgevoerd worden. Afvalstoffen zijn kwalijk voor je gezondheid, zij zorgen voor blokkades in de circulatie en in de lymfe; hierdoor ontstaan dus pijntjes.

Rust in je hoofd

En je hoofd, denk je dan, wat doet een massage met mijn hoofd? Je hoofd komt eindelijk tot rust. Als je ligt op de massagetafel, kun je niets anders doen dan te ervaren wat de massage technieken doen met je spieren en doordat de spieren ontspannen, ontspant ook je hoofd. Er komt weer ruimte in je gedachten. Je raakt soms in een heerlijke roes, de ‘alfa’ slaap. Alfa-golven ervaar je tijdens ontspanning en dagdromen, dat is alleen maar goed, omdat de hersenen ook tot rust komen.

Na een massage voel je je lichter, je concentratie wordt beter, je hebt minder last van vage klachten en pijntjes, maar bovenal voel je je weer lekker in je vel zitten.

Ik ben een gediplomeerd Ayurvedisch massagetherapeut en Klankmassage Practitioner. Als je jezelf wilt laten verzorgen met de heilzame werking van een massage, maak dan een afspraak.

Op mijn website lees je welke behandelingen ik verzorg. Twee behandelingen licht ik alvast toe:

  • Abhyanga, de traditionele Ayurvedische huidmassage met warme Ayurvedische kruiden oliën
  • Sederende Klankschaalmassage over de kleding heen

Zorg goed voor jezelf en maak tijd vrij voor jezelf en houdt je gezondheid in balans. Ik ontmoet je graag in mijn praktijk in Berkel-Enschot.

Namaste,

Nyantrie
www.nyaveda.nl

Comments are closed.