Er zijn niet veel gerechten die zoveel herinneringen oproepen als pannenkoeken.
Pannenkoeken doen me denken aan die momenten in de keuken samen met mijn mama, aan feestjes, aan met z’n allen gezellig aan tafel zitten. Vroeger was dat met veel suiker, witte bloem en daarbovenop.. juist, nog eens suiker! Nu is dat een gezondere variant, met fruit erbij en volkoren boekweitmeel.
Een bijkomend voordeel? Deze pannenkoek vult super goed en dus ben je al helemaal voldaan met eentje!
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 eieren
- 2 eetlepels volkoren boekweitmeel
- snuifje kaneel
- snuifje zout
- 1 leetepel kokosolie
- 1 eetlepel Kokosyoghurt
- Handje vol blauwe bessen
- honing (topping)
Recept
- Doe de bananen, de eieren, het volkoren boekweitmeel, kaneel en zout in een blender en maak er een glad beslag van.
- Smelt de kokosolie.
- Doe de helft van het beslag in de pan. Draai zeer voorzichtig om en bak nog even aan de andere zijde.
- Doe de pannenkoek op een bord. Doe er wat kokosyoghurt bovenop, blauwe bessen en werk af met wat honing.
- Doe hetzelfde voor de tweede pannenkoek! En smullen maar!
Steffi Vertriest is een twintiger uit Antwerpen met een stevige interesse in gezondheid. Op haar blog Bye Bye Cheesburger deelt ze recepten, work-outs en tips voor een mooi en gezond leven. Voor IkKiesNatuurlijk.nl schrijft ze gezonde recepten.