De top 14 voedingsmiddelen die je wel kunt eten

0

Het kan nogal ‘veel’ lijken wat je allemaal niet meer ‘mag’ eten in de natuurlijke wereld. Mensen kunnen het nogal intens vinden. Aan de ene kant is het ook best lastig, er zijn veel ins en outs per product en die leer je gaandeweg. Daarnaast is er niet één weg, één wet. Net zoals de één prima een boterham kan eten en de ander niet. Aan de andere kant is het ook best wel simpel. Het is vooral erg terug naar de basis!

De top 14 natuurlijke voedingsmiddelen die je wel kunt eten

  1. Groenten
    Jazeker! Wissel ze lekker af, eet ze in het seizoen en vers.
  2. Fruit
    Ook allemaal. Vers en in seizoen.
  3. Eieren
    Supergezond, ontzettend veel voedingsstoffen en heerlijk verzadigend.
  4. Rauwe zuivelproducten
    Geen gepasteuriseerde zuivel, voor de duidelijkheid, rauw. Roomboter en ghee kan wel prima gepasteuriseerd. Zuivelproducten neem je van gezonde, biologische en grasgevoerde dieren.
  5. Vlees en gevogelte
    Wederom van gezonde, biologische en zoveel mogelijk grasgevoerd.
  6. Vis
    Wilde vis natuurlijk, geen kweek. Vol goede voedingsstoffen!
  7. Peulvruchten
    Goede bron van eiwitten en mits goed bereid niet vervelend voor je darmen (bonen, linzen, kikkererwten enz.).
  8. Noten
    Ook lekker. Geen kilo’s per dag. Met mate.
  9. Pitten
    Als smaakmaker, lekker.
  10. Zaden
    Ook als smaakmaker en wat extra voedingsstoffen.
  11. Kruiden
    Heerlijke smaakmaker met vaak nog eens een speciaal gezondheidsaspect, verschillend per kruid.
  12. Onverhitte honing
    Onverhit, omdat er dan nog enzymen in zitten. Met mate uiteraard, zoals het past.
  13. Granen
    Ja, je zou ‘m er bijna niet meer tussen durven zetten tegenwoordig in de anti-graan natuurvoedingswereld. Hoe dan ook vind ik dat onbewerkte granen, op de juiste manier bereid, prima gegeten kunnen worden als je daar tegen kunt, samen met de andere voedingsmiddelen die genoemd worden. Natuurlijk moet je variëren. Vermijd tarwe en bewerkte producten (bloem). Verdiep je in de alternatieven zoals spelt, rogge, gerst, haver, rijst. Op de juiste manier bereid? In geval van brood bedoel ik daarmee: zonder commerciële gist en met alleen zuurdesem.
  14. Een mix van some of the above
    Zo maak je namelijk een maaltijd 🙂 Met verschillende bereidingen, verschillende combi’s, koud, warm, etc. Ofwel, koken zonder pakjes en zakjes. Er zijn ontzettend veel receptenboeken die werken zonder pakjes en zakjes, dus leer en geniet!

Bron: voedzo.nl

Comments are closed.