Big bang theory

0

Misschien een rare titel voor een blog. Mijn vriend kijkt graag naar de serie ‘Big bang theory’. Ik vind er echt niets aan, maar ik schijn het niet te snappen. Aldus mijn vriend en onze hond.

Tenminste hij beweert dat onze hond het ook hilarisch vindt. Terwijl ik probeer in te zien wat de humor van deze serie is, dwalen mijn gedachten af naar Reza.

RezaReza

Reza is een vrolijke, ietwat onstuimige en enthousiaste bouvierdame van 7 jaar. De vraag is of ik wat aan haar artrose kan doen. Reza heeft artrose ontwikkelt na een paar ongelukkige botsingen met een boom. ‘Het is ook zo’n tuthola he’ vertelt de eigenaresse. ‘Tijdens het rennen is ze overal mee bezig, behalve met kijken waar ze loopt. Dus ze is heerlijk aan het rennen, kijkt om, om te zien of haar maatje ook wel komt en boem dan knalt ze keihard tegen een boom’. Reza is van het type ‘alles of niets’. Vol overgave stort zij zich in haar bezigheden. Een duik in het water resulteert geheid in een bommetje. En Reza? Die vindt alles prachtig, is een echte Bouvier keihard voor zichzelf. Niet zeuren, vallen en weer opstaan. Gewoon doorgaan is haar motto.

Moeite met in beweging komen

Na meerdere botsingen met bomen ging het opvallen dat Reza wat meer moeite kreeg met bewegen. Liggen en weer opstaan ging niet zo soepel meer. Lange wandelingen werden wat minder lang vol gehouden en langdurige stijfheid na een wandeling kwam steeds vaker voor. Tijd voor een homeopaat, want een leven lang pijnstillers vond de eigenaresse geen goed idee voor haar Reza.

Artrose middelen

Er zijn ongeveer 200 artrose middelen, dus ga daar maar eens uit kiezen welk middel het best passend is bij Reza’s klacht. Er is meer informatie nodig dan de algemene symptomen als pijn, stijfheid wat beter wordt door bewegen en dergelijke. Gelukkig weet de eigenaresse veel te vertellen over haar grote krullenbol.

Geschiedenis van Reza

Reza maakte deel uit van een nest van twee pups. Op acht weken leeftijd vertrok haar broertje ‘zo maar’, van de één op de andere dag. Reza bleef, werd aangehouden als fokteef. Maar dat liep allemaal anders. De fokker werd onverwacht opgenomen in het ziekenhuis. De honden werden verzorgd, maar verder was er weinig tijd en aandacht voor de honden. Het gezin had op dat moment wat anders aan hun hoofd. Zo dus ook voor pupje Reza. Zij zat alleen in een kennel, gescheiden van mams en oma, uitkijkend op een drukke weg waar de hele dag auto’s voorbij raasden. Reza was al 4 maanden toen de oproep voor een goed thuis de eigenaren onder ogen kwam. Daar kwam de reddende engel voor deze kleine Boef. Reza, toen al onstuimig in haar liefdesbetuigingen, wierp zich in de armen van haar nieuwe vrouwtje. Uiteraard kon zij dat niet weerstaan en pupje Reza ging mee.

Dwangmatig gedrag

In haar jonge leven bleek dat Reza de tijd in de kennel niet zonder kleerscheuren door was gekomen. Ze had dwangmatig gedrag ontwikkeld. Ze moest continue rondjes lopen. Ze kon niet anders, moest het doen. Vooral in de avond. En als er dierengeluiden op de televisie te horen waren werd het nog erger. Alleen door een commando te geven kon ze zich uiteindelijk letterlijk erbij neer leggen. Auto’s vond Reza maar moeilijk. Ze werd nerveus van snel langs rijdende auto’s. Dat begon al als ze asfalt onder haar voeten voelde. Ook als ze zelf in de auto zat en ze werden ingehaald door andere auto’s moest ze deze ‘stil zetten’. Ze is zelfs een keer bovenop een dure sportwagen gesprongen en een deuk in de motorkap gehapt.

Middelenkeuze

De informatie uit de biografie van Reza en haar bijkomende klachten maken de keuze voor het juiste middel een stuk eenvoudiger. Een middel wat past bij de uiting van de artrose en diep weg gestopte trauma’s uit het verleden. Door bezig te blijven worden ze niet herinnert aan die emoties. Het gevolg hiervan is dat ze dwangmatig gedrag kunnen ontwikkelen. Ik dacht ‘er is geen beter passend middel voor Reza. Het is haar op het lijf geschreven’. En dat bleek zo te zijn. De artrose is niet te genezen, maar Reza kan pijnvrij door het leven met af en toe een dosis van haar homeopathisch middel. En de eigenaren kunnen weer alle dierenprogramma’s kijken met Reza rustig slapend aan hun voeten.

Deze blog is geschreven door Mirjam Kooy – Klassieke homeopathie voor dieren

 

Comments are closed.