Even voorstellen… Babet M. Ch. Bruns

0

Hallo, ik ben Babet Bruns, natuurgeneeskundig therapeut bij Wegwijs in Bewustzijn, praktijk voor therapie, advies en voorlichting in Amsterdam. Sinds vandaag ben ik ook één van de blogschrijvers voor deze site.

Vier wekelijks schrijf ik hier een blog over mijn werk en alles wat daarmee in verbinding staat. Richtlijn in mijn werk is bewustwording en dat zal ook in mijn blogs een belangrijk onderdeel vormen.

Over mij…

Ik ben geboren in Hilversum, (1968). Al snel verhuisd naar Almelo en van daaruit verder opgegroeid op diverse plekken in het oosten van het land. Ik hield van gedichten en verhaaltjes schrijven en werd mij al jong bewust van de kracht van taal. Rond mijn vijftiende jaar begon ik te schrijven voor diverse dag- en weekbladen. Zo snel de kans zich voordeed begon ik aan de studie journalistiek, pr & voorlichting. Maar mijn eigen schrijfstijl had weinig overeenkomst met die van de school, en na afloop van het tweede jaar ben ik gestopt. Ik ging werken en stopte met schrijven.

In diezelfde periode kwam ik in aanraking met de antroposofie. Rond mijn 26e vind hier een belangrijke nieuwe stap in mijn ontwikkeling plaats. Vrij plotseling zegde ik mijn huis en werk op, en nam van iedereen afscheid om mij ver van huis onder te dompelen in een antroposofische leef- en werkgemeenschap. Gelegen in een stiltegebied waar geen enkele andere afleiding dan de natuur bestaat. Voor mij dé plek om te komen bij die lagen in mijzelf waar ik al jaren niet geweest was, en waarin ik mijzelf weer wilde herkennen. Het duurde bijna twee jaar voor ik op dat punt belande. Sindsdien maak ik alleen nog keuzes die direct en uitsluitend uit mezelf komen. In 1999 begon ik aan de vijfjarige opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut aan de academie voor Natuurlijke geneeswijzen in Meppel. Voor mijn afstudeerscriptie toetste ik middels een onderzoek mijn (nieuwe) visie op klachten door hooggevoeligheid, hierbij gebruikmakend van het antroposofische middel Solum oliginosum. De resultaten waren zo succesvol dat het veel publiciteit opleverde. Ik startte mijn eerste praktijk en begeleidde vooral veel volwassenen en kinderen met klachten door hooggevoeligheid.

In 2011 ben ik naar Amsterdam verhuisd. Omdat ik hier vaste grond onder mijn voeten vind, me thuis voel en kan vormgeven en neerzetten wat mij ten diepste beweegt. Inmiddels schrijf ik weer, nu vakgericht en met het doel mijn werk te publiceren. In 2016 verwacht ik mijn eerste boek, ‘Het verwenste kind’ uit te brengen. In oktober 2015 opende ik de deuren van mijn nieuwe praktijk, Wegwijs in Bewustzijn. Ik heb hier heel duidelijk de keuze gemaakt me uitsluitend te richten op die aspecten waar mijn kwaliteiten liggen. Daarbij maak ik gebruik van de kennis, methoden en ervaring die ik opdeed tijdens mijn natuurgeneeskundige studies en werk, en de antroposofie. Ik volg bijscholingen in therapieën en ontwikkelingswegen op antroposofische grondslag.

Mijn praktijk…

Wegwijs in Bewustzijn is een praktijk die een gezond welzijn wil bevorderen. Wanneer je in je leven bepaalde aspecten leeft die niet wezenlijk bij je passen bij, dan vraagt dat om een aanpassing van de natuurlijke orde van je systeem. Dit kunnen aspecten zijn als voeding, werk, leefwijze of relaties. Op de lange duur kunnen hier gezondheidsklachten uit ontstaan. De mate van gezondheid en de mate waarin iemand in staat is te leven vanuit zijn eigen kracht blijken dan onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik zie het als mijn taak om iemand te helpen bij het herstellen van zijn of haar natuurlijke orde zodat hij of zij op eigen kracht een hernieuwd gezond welzijn kan creëren.

De praktijk wordt veelal bezocht door mensen die zijn vastgelopen in situaties waar ze niet uit durven stappen, voor grote keuzes staan maar blijven twijfelen, of soms het besluit tot verandering al genomen hebben maar toch de stap niet zetten, en ook mensen die begeleiding zoeken bij persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken. Stress gerelateerde klachten zijn vaak de eerste aanleiding van een bezoek aan mijn praktijk. De basis van mijn werk wordt gevormd door het gesprek. Met veel aandacht voor iemands biografie omdat die voor mij een belangrijke leidraad is die gebeurtenissen en bepaalde levensfasen met elkaar verbindt. Astrologie en geleide meditatie kunnen hierbij onderdeel zijn.

Op www.wegwijsinbewustzijn.nl vind je meer informatie over mijn praktijk, ook over advies en voorlichting die vanuit de praktijk wordt aangeboden. Ook het meest actuele nieuws zal hierop te vinden zijn, en op Facebook, want daar zitten we ook!  Evenementen zullen tevens worden aangemeld op de website van Ikkiesnatuurlijk.nl.

‘ JE LEVENSWEG IS NIET EEN WEG OM TE VOLGEN, MAAR OM TE GAAN! ‘

Babet M. Ch. Bruns,
natuurgeneeskundig therapeut bij Wegwijs in Bewustzijn, Amsterdam

Comments are closed.