Even voorstellen: Corrie Derks

0

Corrie DerksIk ben Corrie Derks en in 1955 geboren in Nijmegen. Alhoewel ik uit de grote stad kom, ben ik daar niet echt van. Als kind zocht ik al liever het buitengebied op. En dat is nog steeds zo; al kan ik ook zeker wel genieten van een dagje in de stad. In mijn kindertijd werd ik thuis binnen het gezin geconfronteerd met ziekte en groeide mijn belangstelling voor gezondheid. Na verschillende opleidingen als verpleegkundige begon ik me steeds meer te oriënteren in het veld buiten de Reguliere Medische Wereld.

Nadat ik in een hectische situatie kleurige aura’s zag om mensen ben ik me als eerste in dat veld gaan verdiepen met een Intuïtieve Opleiding; Healen en Readen vooral als ondersteuning voor mezelf. Het boeide me want daar vond ik informatie die hielp om meer bij mezelf en mijn eigen bevindingen te komen. Er volgde nog andere opleidingen, puur vanuit eigen interesse.

Tot ik als muziektherapeut werkzaam in de psychiatrie, bij een heel zieke man zag wat het effect van de klankschalen waren bij hem. Rust, de stemming die verbeterde en een fysiek probleem verminderde. Dat herhaalde zich elke keer als hij kwam.

Toen ben ik me gaan verdiepen in de werking van klank / frequenties en merkte dat dit zó in mijn handen lag dat ik in 2007 gestart ben met een eigen natuurgeneeskundige praktijk. Uiteindelijk ben ik geheel gestopt met mijn werk als verpleegkundige.

Mijn missie in de praktijk is om mensen te helpen om zich zo snel mogelijk weer goed / beter te voelen. Dit doe ik door de oerkracht van de mens ‘het zelf genezend vermogen’ dusdanig aan te spreken dat zo snel mogelijk de eerste stap naar herstel wordt gezet. Dan zijn de volgende stappen die nodig zijn een logisch gevolg. Het is mijn intentie om een bijdrage te leveren aan het herstel van een stabiele gezondheid.

Ik maak hierbij gebruik van verschillende werkvormen waarin ik me heb verdiept:

  • Bachbloesemremedies
  • Healing en Reading
  • Klankbehandeling m.b.v. klankschalen en stemvorken
  • Mineralen en edelstenen
  • Voeding
  • Voetreflexologie

Sinds enkele jaren komen er ook regelmatig vragen voor problemen met dieren naar mij toe, van fysieke problemen tot gedragsproblemen. Van huisdieren tot grote landbouwdieren. Ik raak zelf vaak verwonderd door wat er gebeurt / oplost.

Voor mijn praktijk schrijf ik ongeveer 10x per jaar een blog voor de nieuwsbrief. Mijn bedoeling is om hiermee informatie te delen die helpt om zelfbewuster keuzes te kunnen maken. Met betrekking tot het dagelijks leven, eigen welzijn / gezondheid. Daarnaast is het geregeld schrijven van een blog voor mij een prikkel om mezelf verder te blijven verdiepen en ontwikkelen.

Met veel genoegen ga ik vanaf nu ook met enige regelmaat bloggen voor het online platform IkKiesNatuurlijk.nl. Ik kijk er naar uit!

Met warme groet, Corrie Derks, www.klankbehandeling.nl

Comments are closed.