Even voorstellen: Renée van der Kroon

0

Renée van der KroonIk ben Renée, Dorn-therapeute, voetreflexologe, en complementair therapeute. Noem me maar bevlogen en gepassioneerd, met een licht eigenwijze en idealistische inslag. Een heilig geloof in het zelfherstellend vermogen van het lichaam dat aan te spreken is met vaak hele simpele handreikingen, maakt mijn vak boeiend en wonderlijk. Iedere keer opnieuw, verbaas ik me erover, hoe gráág een lijf wilt, dat het weer in de meest optimale stand terug gezet wordt en hoe makkelijk het vaak kan zijn.  Het is de kunst om de aan dat lichaam gekoppelde persoonlijkheid te vertellen, hoe je die stand kunt vasthouden.

In mijn praktijk help ik mensen met zeer uiteenlopende klachten. Het merendeel van mijn klanten komt bij mij met rug-, nek-, bekken-, heup-, of schouderklachten of is daarmee vastgelopen in het reguliere circuit. Door middel van een combinatietherapie bestaande uit de Dorn-therapie, de Breuss-massage en een stukje voetreflexologie of triggerpointtherapie kan ik vaak binnen een beperkt aantal behandelingen verlichting van de klachten brengen. Dit gaat altijd in samenwerking met de klant, waarbij ik echt de tijd neem om met iemand bezig te zijn.

Ik wil jullie graag maandelijks deelgenoot maken in mijn praktijkperikelen, mijn kennis en ervaringen, in deze boeiende tijd. Deze tijd waarin een rijkdom aan alternatieve, goed werkzame, therapieën bestaat, die bereikbaar is voor een steeds kleiner wordende groep. Het wordt voor velen moeilijker de vaak hoge tarieven te betalen en het merendeel van de ziektekostenverzekeraars draait de duimschroeven aan, zowel naar de therapeut als naar de klant toe. Dit is zo jammer, aangezien mensen wel meer open gaan staan voor complementaire methoden.
Complementair betekent aanvullend, dus het liefst in samenwerking mét de reguliere sector. Dat zou de meest ideale situatie zijn om men te kunnen helpen zijn gezondheid te bewaren of te bevorderen.

Ik hoop dat ik jullie kan inspireren om mee te denken en te reageren.

Voor nu zeg ik graag, “tot de volgende blog!”

Warme groet,
Renée van der Kroon

Praktijk Heel-zaam Deventer
(Dorn-therapeut, voetreflexoloog en complementair Therapeut)
www.heel-zaamdeventer.nl
“Voor als u zich weer met plezier door uw leven wilt bewegen…”

Comments are closed.