Kanker bestrijden op natuurlijke basis

0

Het immuunsysteem speelt een cruciale rol in de strijd tegen kanker en andere chronische aandoeningen meent de MMV, de vroegere Moerman vereniging.

Toen de vereniging dat bij het begin van haar bestaan poneerde, werd dat nauwelijks begrepen, maar tegenwoordig gaat de meeste geavanceerde antikankertherapie in de ziekenhuisgeneeskunde uit van hetzelfde principe, namelijk dat  het eigen immuunsysteem het werk moet doen. Deze zogeheten immunotherapie stelt het immuunsysteem in staat de tumorcellen zelf uit de weg te ruimen.

Gezonde voeding en supplementen

Inmiddels is de MMV is een organisatie met 6.500 leden die zich sterk maakt voor kankerbestrijding  op natuurlijke basis. Dat gebeurt onder meer door patiënten met raad en daad bij te staan maar ook door voorlichting te geven hoe iedereen zelf preventief kan bezig zijn. In haar ruim veertig jarige bestaan heeft MMV een schat aan kennis opgebouwd, met name op het gebied van gezonde voeding en supplementen. Centraal daarbij staat dat de weerstand van patiënten en niet-patiënten in optimale toestand gebracht dient te worden.

Magazine Uitzicht

MMV brengt tien keer per jaar het magazine Uitzicht uit dat leden gratis ontvangen. Het blad wordt door de lezers hoog gewaardeerd, zo blijkt uit peilingen. Om dit magazine ontvangen moet je lid worden van MMV. Je vindt op de website van MMV ook een overzicht van aangesloten artsen en natuurvoedingskundigen.

MMVBuddy’s

Sinds begin 2016 heeft MMV een nieuwe service geïntroduceerd: de buddy’s. Een luisterend oor, een steun die je helpt om het Moerman dieet vol te houden, iemand die je sterkt voorafgaand of tijdens gesprekken met de arts. Dat is de rol van buddy bij MMV. MMV wil met buddy’s patiënten daadwerkelijk hulp bieden op het moment dat zij daaraan behoefte hebben.

Wil je meer weten over MMV? Stuur een mail naar cb@mmv.nl of bel naar 0172 – 49 79 44.

Fotocredits: David Saddler (Flickr)

Comments are closed.