Even voorstellen: Lotte Koster

0

Mijn naam is Lotte Koster uit Haarlem en ik ben Natuurgeneeskundig bewegingstherapeut voor dieren. Ik heb hierin mijn eigen bedrijf en werk onder de naam Equinolibre.

Mijn specialisatie ligt in het behandelen van honden en paarden met klachten aan het bewegingsapparaat. Je kunt hierbij denken aan: artrose, verminderde spierkracht, maar ook het herstel na een operatie aan bijvoorbeeld een knie of elleboog of dieren die hun voeten niet goed optillen behoren tot de mogelijkheid van behandelen.

Ik kan gebruik maken van verschillende behandelingen. Onder andere massage, actieve en passieve bewegingstherapie en TTouch. Daarnaast kan er nog gebruik gemaakt worden van natuurlijke middelen zoals Etherische oliën, fytotherapie, bach bloesems en celzouten. Een behandeling kan preventief van aard zijn, maar ook genezend (curatief) of verzachtend (palliatief) in situaties waarbij genezing niet (meer) mogelijk is.

Tijdens een consult zal niet alleen gekeken worden naar één specifieke klacht, maar zal het hele dier nagekeken worden. Dit omdat het erg belangrijk is om te weten wat het ontstaan van de klacht is en of er verder nog problemen aanwezig zijn in het lichaam. Ook wordt er gekeken naar de huisvesting, voeding en het gedrag van het dier. Allemaal belangrijke aspecten bij het maken van een behandelplan.

EquinolibreOok bij de behandeling van gedragsproblemen bij honden en paarden kan ik in nauwe samenwerking met het baasje behulpzaam zijn.
Voor meer informatie kan je terecht op de website van Equinolibre. Als je contact op wilt nemen dan kan je dat doen via de e-mail of bellen naar nummer 06-42633875.

Tot slot, ik kijk uit naar het bloggen voor IkKiesNatuurlijk.nl, 1x per 2 maanden zal mijn blog online verschijnen.

Lotte Koster
Natuurgeneeskundig bewegingstherapeut voor dieren Equinolibre

Comments are closed.