Ginkgo biloba verbetert geheugen en concentratie

0

Extracten van de bladeren van de Ginkgo Biloba worden in China al zeer lang gebruikt om allerlei ouderdomsklachten te bestrijden.

De afgelopen jaren is er zeer veel onderzoek gedaan met het gestandaardiseerde extract (24% ginkgo flavonglycosides en 8% terpenen) van deze plant. Aangetoond is dat ginkgo biloba extract (GBE) een bloedvatverwijdend effect heeft. Hetgeen resulteert in verbeterde bloedtoevoer naar de organen, met name de hersenen. Het heeft ook een remmende invloed op de Plaatjes Activerende Factor (PAF). Dit vermindert de kans op trombose alsmede ontstekingen van de luchtwegen bij astma.

Ginkgo biloba beschikt ook over een sterke antioxidantwerking. Wat betreft cerebrale insufficientie (onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen) met als symptomen o.a. een verminderd geheugen en concentratievermogen, oorsuizen en duizeligheid is er geen twijfel meer dat GBE hier verbetering bij geeft als de dosis ten minste drie maal daags 40mg is en als de therapie ten minste twaalf weken duurt.

Bekijk hier de suppletie Ginkgo biloba »

Bron: ABCGezondheid.nl

Comments are closed.