Browsing: Nieuws

Nieuws
0

Eiwit uit noten beter dan eiwit uit vlees

Wie veel eiwit uit vlees eet kent een 60 %-toename in hart- en vaatziekte, terwijl wie veel eiwit uit noten haalt een 40 %-daling in hart- en vaatziekte ervaart. Dat hebben Amerikaanse en Franse onderzoekers afgeleid uit de Adventist Health Study-2 cohort’, die meer dan 81.000 persoonsgegevens omvat. Ze gaan ervan uit dat het verband tussen eiwit en hart- en vaatziekte losstaat van de andere voedingsstoffen in vlees of noten.

Nieuws
0

Watermeloen voor zwangere vrouwen

Toekomstige jonge moeders doen er goed aan om dagelijks een portie watermeloen te eten. Dat helpt om misselijkheid, die dikwijls gepaard gaat met een zwangerschap, tegen te gaan.

Nieuws
0

Crashdiëten schadelijk voor het hart

Vasten en diëten met zeer weinig calorieën zijn de laatste jaren erg populair. Het kan een aantal gezondheidsvoordelen hebben bij ernstig overgewicht, maar het vet rondom het hart neemt juist toe en leidt tot verminderde hartfunctie.

Nieuws
0

Voedsel voor het brein

Als je vatbaar bent voor stress zal dit dieet ervoor zorgen dat je hersenen alle lichaamseigen stoffen aanmaken die je tot rust brengen en het functioneren van de hersenen bevorderen, aldus psychotherapeut Mike Dow.

Nieuws
0

Bakpoeder veelbelovende ontstekingsremmer

Onderzoekers van het Medical College of Georgia zijn gestuit op een opmerkelijke ontstekingsremmende eigenschap van een simpel ingrediënt uit bakpoeder, met name natriumwaterstofcarbonaat (‘baksoda’). Een dagelijkse dosis baksoda vlak voor een maaltijd prikkelt de maag om meer zuur aan te maken. Voor milt zou dit een signaal zijn om een minder sterke immuunrespons op te wekken tijdens de vertering van een maaltijd, zoals die vaak na een maaltijd optreedt.

Nieuws
0

Meer duurzame cacao verwerkt

Een steeds groter deel van de cacao die door Nederlandse cacaoverwerkende bedrijven wordt ingekocht, is erkend duurzaam gecertificeerd. Het aandeel steeg van 21 procent in 2014 naar 30 procent in 2016. Dat blijkt uit een enquête naar het verbruik van duurzaam gecertificeerde cacao door cacaoverwerkende bedrijven in Nederland, dat het CBS in opdracht van het huidige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft uitgevoerd.

Nieuws
0

Blauwe bessen en pure chocolade zorgen ervoor dat je er jong uit blijft zien

Het eten van blauwe bessen en pure chocolade helpt om er jong uit te blijven zien en geen rimpels te krijgen, omdat ze rijk zijn aan flavonoïden, stoffen die het DNA in onze cellen vernieuwen en voorkomen dat we beschermende telomeren beginnen te verliezen. Tijdens het verouderingsproces raken we deze telomeren namelijk kwijt.

Nieuws
0

Gezondheidswinst bij MS- en reumapatiënten na pilot met vers en onbewerkt voedingspatroon

Uit recent voedingsonderzoek blijkt dat het eten van meer onbewerkte voeding, meer groenten en fruit, en het matigen van suiker en koolhydraten positieve effecten heeft op de ervaren gezondheid en het welbevinden van patiënten die aan reuma of Multiple Sclerose (MS) lijden. Dit stellen onderzoekers van het Louis Bolk Instituut na twee voedingsinterventies bij ruim 120 reuma- en 180 MS-patiënten.

Nieuws
0

Groene thee helpt alzheimer voorkomen

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat groene thee goed voor de hersenen is. De antioxidatieve en ontgiftende eigenschappen van groene thee zouden fatale ziekten zoals alzheimer kunnen helpen voorkomen.

1 2 3 6