Het plantenhuis

0

We zijn dagelijks druk bezig met van alles. Soms zijn we zo druk bezig dat we niet eens de tijd nemen om te kijken naar de mooie natuur om ons heen. De bomen en de planten die staan er zomaar. Het is vanzelfsprekend dat deze er staan.

Maar deze bomen en planten hebben een onwijs belangrijke functie voor onze gezondheid. Ze zorgen er namelijk voor dat we kunnen ademen. De planten en de bomen scheiden namelijk zuurstof uit, en dat is nodig om onze longen te kunnen voeden met lucht. Waar zouden we zijn zonder deze bloemen en planten?

Als je nog verder om je heen kijkt, dan zie je dat er allerlei industrieën zijn. We rijden rond in onze luxe auto’s, we maken onze woningen lekker warm, en daarnaast zijn er ook nog mensen die sigaretten roken. Al deze uitlaatgassen en rookvorming zijn slecht voor de gezondheid van de mens, maar ook voor die van de bloemen en de planten. Gelukkig zijn er mensen die wel om kijken naar de natuur om ons heen. Een voorbeeld hiervan is Fem, de oprichter van het Plantenhuis.

Het plantenhuis

Bij het plantenhuis worden allerlei kamerplanten onderdak geboden waarbij het voor andere mensen weer mogelijk is om een kamerplant te adopteren. Dat klinkt heel gek, maar dat is het zeker niet. Heel veel mensen zijn constant bezig met de inrichting van hun woning. De plant in de hoek past helaas niet meer in het nieuwe interieur. Ze gooien de plant weg. Dit, terwijl de plant nog gewoon gezond is en misschien wel een ander blij kan maken.

Hoe werkt het plantenhuis

En daarom is dus het Plantenhuis opgericht. Maar hoe werkt dat nou precies? Stel je dat een kamerplant hebt en je deze niet meer wilt hebben? Dan kan je deze onder laten brengen bij één van de locaties in de Benelux die behoren bij het Plantenhuis. Daar worden ze verzorgd. En wordt ervoor gezorgd dat de kamerplant er weer uit ziet als nieuw. Ze worden dus helemaal klaargestoomd voor een nieuw onderkomen.

Waar de ene zijn plant niet meer wil, ziet een ander de mogelijkheid om een kamerplanten te adopteren. En ook deze mensen zijn bij het Plantenhuis aan het goede adres. Je kunt een afspraak maken om de verschillende kamerplanten te komen bekijken. Heb je er eentje gevonden die jij graag in je huis zou willen hebben? Dan kun je deze tegen een vergoeding adopteren. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat jij blij bent, maar geef je ook een plant een onderkomen zodat deze door kan groeien. Je draagt dus een groot steentje bij aan een goed milieu.

Waar is het plantenhuis gevestigd?

In de Benelux zijn er verschillende locaties van Het Plantenhuis te vinden. Zo kun je ze vinden in de grote steden zoals Haarlem, Tilburg en Leiden, maar kun je ook bij de buren in België terecht, zoals in Antwerpen, Hasselt en Leuven. Door het Plantenhuis te steunen, steun je ook gelijk het milieu. Onze aarde heeft namelijk heel veel planten en bomen nodig. Hoe meer we er kunnen redden, hoe beter! Het is tenslotte goed voor ons eigen milieu en onze leefomgeving.

Comments are closed.