Kiwi’s mogelijk gunstig effect op reguleren bloedsuikerspiegel

0

Het eten van kiwi’s zou beter voor de gezondheid kunnen zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Het fruit zou onder meer een gunstig effect hebben op het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Daarnaast zouden de vruchten goed zijn voor een scala aan gunstige invloeden op het lichaam, waaronder de spijsvertering, de stofwisseling en het immuunsysteem. Ook kan het eten van de vrucht het niveau van vitamine C verhogen in het bloed. Bij het eten van twee kiwi’s per dag werd in het onderzoek een significante verbetering van de darmfunctie gemeten.

Het zijn de eerste bevindingen die worden gepresenteerd tijdens de eerste editie van het International Symposium on Kiwifruit and Health dat in Nieuw-Zeeland plaatsvindt deze week, melden diverse Nieuw-Zeelandse media.

Obesitas

Eén van de hoofdsprekers, Jacob Seidell van de Vrije Universiteit in Amsterdam, denkt dat de bevindingen gebruikt kunnen worden in de strijd tegen obesitas. “Tegenwoordig wordt gedacht dat voedsel met een lage voedingswaarde een sleutelrol heeft in de wereldwijde stijgende cijfers van obesitas en diverse chronische ziektes. Betere gezondheidsresultaten worden geassocieerd met voedselpatronen bestaande uit voedings- en energierijk fruit, zoals kiwi’s.”

Volgens onderzoekers die aanwezig zijn op het symposium is het de eerste keer dat in deze mate de kennis van de vrucht en gezondheidswetenschap wordt samengebracht.

Bron: NU.nl

Foto: Moyan Brenn (Flickr, CC BY)

 

Comments are closed.