Van me af laten glijden!

0

Tijdens het werk met een cliënt kwam naar voren dat hij er goed in was geworden om problemen van zich af te laten glijden. Ten minste dat gaf hij aan. Hij was verrast toen ik hem terug gaf dat ik er een heel ander beeld van had.

Ik liet mijn reactie tot hem doordringen en de verwarring die het teweeg bracht. Mijn uitdaging was om me in te houden om al mijn gedachtes erover te delen, en hem zelf te laten onderzoeken. Te laten ontdekken dat hij met zijn patroon van af laten glijden, een automatisme had ontwikkeld.

Dit automatisme bleek er één van passiviteit te zijn. Van het laten gebeuren en uit contact gaan. Te schieten in een stroom van ‘stille’ gedachtes. Met als resultaat dat hij niet hoefde te voelen. Niet de boosheid te voelen over hetgeen hem overkwam.

Een patroon dat hij als kind had aangeleerd. Zo was hij weer een stap verder gekomen in zijn proces van bewustwording, maar bovenal in zijn proces om weer te gaan voelen.

Herkenbaar? In februari ga ik van start met de werkgroep de ‘perfecte’ man. In deze werkgroep onderzoeken we, op een ongedwongen manier, welk man-beeld jij van jezelf hebt en of je daar gelukkig mee bent.

De workshop zal bestaan uit 5 bijeenkomsten die om de 4 weken plaatsvinden. Één groep vindt plaats op de woensdagavond en één op de zaterdagochtend. Elke ochtend/avond zal een eigen thema hebben. Kernbegrippen zijn; delen, luisteren, open stellen en ervaren. Meer informatie kijk op:   https://zienwateris.nl/werkgroep-de-perfecte-man/

Ruud Gort
contact@zienwateris.nl

Comments are closed.