Zuurkoolstamppot met geel nagelkruidwortel

0

Geel nagelkruid is een plant die vaak in bosranden voorkomt en die je ook in zachte winters nog goed kunt vinden. Maar zolang je niet weet hoe lekker kruidig de worteltjes zijn, valt de plant je wellicht niet op. Maar heb je eenmaal de kruidige smaak te pakken, dan weet je hem zeker te waarderen. Bijzonder hoe sterk de smaak doet denken aan kruidnagel. Maar dan van Nederlandse bodem!

Ingrediënten:

  • 1 bosje wortels van één of twee geel nagelkruidplantjes
  • 1 eetlepel jeneverbessen
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1kg aardappelen en pastinaak in gelijke delen
  • 0.5 pak zuurkool
  • scheut kokosmelk of haverroom
  • peper en zout

Bereiding:

Verwijder het blad van het geel nagelkruid, maak de wortels goed schoon en snijd het fijn.
Kook de (zoete)aardappels/ pastinaken gaar, giet ze af, maar bewaar een beetje van het kookwater.
Prak de aardappels/ pastinaken tot een puree en meng er de zuurkool, kokosmelk of haverroom, de wortels van het geel nagelkruid, jeneverbessen, kerrie en peper en zout doorheen.
Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe, tot het een stevige puree is.
Breng verder op smaak en serveer met een vogelmuursalade.

Wil je meer weten over wildplukken, cursussen en recepten kijk dan op www.inhetwildeweg.nl

Comments are closed.