Browsing: Jan Herbrink

Blog
0

Einde van een tijdperk?

Je zou in de toekomst moeten kunnen kijken. Een eigenschap die ik Harry Potter eerder toedicht dan mijzelf. Maar je kunt ook een treetje lager gaan. Je kunt bijvoorbeeld de voorwerpen van nu vergelijken met wat je er vroeger van vond. Een no-iron overhemd werd als praktisch bevonden (niet strijken), terwijl ik nu toch liever een katoenen koop. En hoe zit dat met kurk? Hoe kijk ik tegen kurk aan over tien of twintig jaar? Ik bedoel dan kurk als “afdichter” van wijnflessen.

Jan Herbrink
0

Geen hout, geen ……

Een betere titel voor dit verhaal zou kunnen zijn: Moeilijke tijden voor de Italiaanse wijnbouw. Dat de Italiaanse wijn zich in een crises bevindt wordt door iedereen erkend. Of beter gezegd dat er problemen zijn wordt door iedereen onderschreven. Het is de schuld van de economie, die slecht draait. In de Italiaanse supermarkten kom je op dit moment Syrah-wijnen tegen die afkomstig zijn uit Sicilië. En ze staan voor 2 euro per fles op de schappen. Jan Herbrink geeft in deze blog zijn visie op de situatie in de Italiaanse wijbouw.

Jan Herbrink bonte bentheimer varken
0

Rudolf, het blije varken

In het uitgestrekte landbouwgebied in de omgeving van Uelsen, net over de grens bij Tubbergen, is de Feijterhof gevestigd. Een boerderij die varkens houdt, Bunte Bentheimer en tevens slagerij is. De jonge biggetjes lagen nog onder een lamp, dicht tegen elkaar aan, lekker warm, de moeder iets verderop in de stal en op haar buik zodat de kleintjes niet konden drinken. Een van de kleine varkentjes stond op en liep al knorrend mijn richting uit, kop opgeheven. Al mijmerend ben ik hem Rudolf gaan noemen. schrijft Jan Herbrink in zijn blog.