Consumentenbond wil indicaties op homeopathische middelen terug

0

Sinds de zomer van 2013 mogen homeopathische middelen alleen nog maar verkocht worden zonder uitleg op de verpakking en in de bijsluiter waarvoor ze bedoeld zijn. Dit omdat de werking nooit wetenschappelijk zou zijn aangetoond. Maar een jaar na invoering van de wet stelt de Consumentenbond dat het er niet duidelijker op geworden is. De Consumentenbond geeft in de Gezondgids van augustus te kennen dat zij vindt dat minister Schippers zich nog eens moet buigen over de regelgeving van homeopathische zelfzorgmiddelen.

Consumenten moeten goed kunnen kiezen en daarom geïnformeerd worden over de voor- en nadelen van reguliere en alternatieve geneesmiddelen. Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Wat heb je er aan dat er producten in het schap staan als er niet op staat wat je ermee moet? Enige aanduiding van de fabrikant waar hij het middel voor bedoelde, lijkt dan toch voor de hand te liggen; mét de toevoeging dat voor de werking geen wetenschappelijk bewijs is. Daarom onze vraag om de ingreep te herzien.’

Om te weten welk middel is bedoeld voor een bepaalde klacht zijn consumenten ook aangewezen op de kennis van de winkelmedewerkers. Zij hebben echter geen schriftelijke informatie over de werking van homeopathische geneesmiddelen meer voorhanden.

(bron: Consumentenbond)

Comments are closed.