Hoge bloeddruk? Drink groene thee!

0

Mensen, die van hun dokter te horen krijgen dat ze een bloeddruk hebben van 135 over 85, doen er goed aan maatregelen te nemen om geen hypertensiepatiënt te worden.

Uit een studie, die gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Nutrition’, blijkt dat groene thee een uitstekend middel is om de bloeddruk onder controle te houden. Onderzoekers, die verbonden zijn aan de universiteit van Florida (VS), volgden 124 relatief gezonde mannen en vrouwen (gemiddelde leeftijd 29 jaar). Ze hadden bloeddrukwaarden die op prehypertensie duidden. Alle deelnemers kregen een groene thee supplement of dronken minstens 120 ml groene thee per dag.

Drie weken later stelden de wetenschappers vast dat alle deelnemers een lagere bloeddruk lieten noteren en ook meer gezonde cholesterolwaarden hadden. Een studie uit Taiwan bevestigt deze stelling. De Aziatische wetenschappers stelden vast dat personen die dagelijks 0.6 liter groene thee dronken, en dit gedurende een periode van een jaar, 65 procent minder kans hadden om aan hypertensie te lijden.

Bron: abcgezondheid

Fotocredits: mendhak (Flickr)

Comments are closed.