Homeopathie by Internet

0

Om voor een aantal maanden naar India te reizen, wat mijn plan was, had ik wel het een en ander te regelen. Ik had besloten mijn praktijk aan te houden en deze niet over te dragen. Mijn patiënten werden allemaal geïnformeerd dat ik nog steeds bereikbaar voor ze ben en zo nodig een Skype/ Facetime consult kon inplannen. Voor de nodige op te sturen homeopathische middelen en onvoorziene dingen had ik een achterwacht geregeld zodat alles gedekt was. En dus ging ik op pad.

De web consulten liepen en ik had zo goed als geen internet problemen. Ik wist dat één van mijn patiënten in dezelfde periode een ruime week met haar dochter naar Mexico ging. Voor vertrek hadden we samen het één en ander doorgesproken en ik liet haar voor de zekerheid het homeopathische EHBO kitje aanschaffen, zodat ze die mee kon nemen voor mocht er iets zijn. Voor de kleine van ongeveer 1,5 jaar was het de eerste keer dat ze zo’n verre reis ging maken en moeder vond het best spannend.

Net voor het vertrek wenste ik ze een goede reis vanuit mijn verblijf in het verre oosten en ik hoopte voor ze dat er niet veel bijzonders zou gebeuren. Toch kreeg ik na een paar dagen een appje van moeder. Dochterlief was niet in orde. Het arme prulletje spuugde, ze had diarree en ze hing lusteloos in haar stoel. Drinken deed ze niet zoveel en haar eetlust was ook niet best. Ik adviseerde haar een middel waar ze gelijk op reageerde, maar bij terugval en herhaling van inname van het middel werkte het niet meer zoals de eerste keer en dus moest ik verder zoeken.

Inmiddels was moeder voor de zekerheid naar de plaatselijke huisarts gegaan in Mexico. Ook om te zien of er niet iets ergs aan de hand was, maar de dokter schreef een antibioticakuur voor en dat was het. Zeker als ze was wilde moeder haar dochter dit niet in laten nemen en wachtte oplettend af. Ineens zag ze een tandje verschijnen! Ah! De boosdoener! Nu wisten we meer. De juiste remedie werd ingenomen en het meisje knapte weer op.

Een halve wereld tussen ons in met ongeveer 12 uur tijdsverschil heeft ons niet kunnen weerhouden om contact te hebben. De voordelen van het wereld wijde web! En gelukkig hebben moeder en dochter beiden uiteindelijk heerlijk van hun reis genoten!

Deze blog is geschreven door Michelle Manders

Comments are closed.