Nieuw: Vegan vitamine D zonder wolvet!

0

We kunnen in maanden met weinig zonlicht allemaal wel wat extra vitamine D gebruiken. Voorheen werd vitamine D3 voornamelijk gewonnen uit wolvet. Niet geschikt voor veganisten dus. Maar gelukkig is er een oplossing, namelijk Smoothly Vegan Vitamine D3 zonder wolvet!

 Wat is vitamine D?

Vitamine D is een van de weinige vitamines die je lichaam zelf aanmaakt door zonlicht. Er zijn twee soorten, namelijk D2 en D3:

  • Vitamine D2 wordt gevormd in schimmels en paddestoelen en is een vegan vitamine D.
  • Vitamine D3 vind je voornamelijk in dierlijke producten en dit is ook de variant die je aanmaakt door zonlicht. De werking van vitamine D3 is echter effectiever dan die van D2.1

Waarom heb je vegan vitamine D nodig?

Vitamine D heeft meerdere belangrijke functies in je lichaam, dus het is erg belangrijk om geen tekort te hebben. Het draagt onder andere bij aan:

  • De opname van calcium uit voeding*
  • Normale calciumgehalten in het bloed*
  • De instandhouding van normale botten*
  • De normale werking van het immuunsysteem*
  • Het proces van cel vernieuwing*
  • Een normale werking van de spieren*
  • De instandhouding van normale tanden*

*Op basis van goedgekeurde gezondheidsclaims.

Over het algemeen heb je een hoeveelheid van 10 microgram per dag nodig, op een aantal uitzonderingen na.1 Als je voldoende in de zon komt, is dit vaak geen probleem. Kom je weinig buiten of heb je een donkere huidskleur? Dan kan een vegan vitamine D-supplement een goede toevoeging zijn.

In de wintermaanden moet eigenlijk iedere inwoner van Nederland hun vitamine D-niveau in de gaten houden! 

Smoothly Vegan Vitamine D3

Over het algemeen is vitamine D3 dierlijk en vaak wordt de variant in supplementen gewonnen uit lanoline, oftewel wolvet. Dit is natuurlijk niet geschikt voor veganisten.

Daarom heeft Smoothly een nieuwe plantaardige variant ontwikkeld, namelijk Vegan Vitamine D3. Dit wordt gewonnen uit algen en is daarom volledig geschikt voor vegetariërs en veganisten. Per capsule bevat het maar liefst 25 microgram vitamine D3, de best opneembare vorm. 

Waarom Vegan Vitamine D van Smoothly?

Zodra je Vegan Vitamine D koopt, zorg je niet alleen voor je eigen lichaam en veganistische lifestyle. Smoothly heeft namelijk meer voordelen.

Duurzaam

Dat Smoothly duurzaam is zie je niet alleen terug in de veganistische en cruelty free producten, maar ook op andere vlakken houdt Smoothly zich bezig met duurzaamheid. Zo worden de producten gewoon in Nederland geproduceerd, wat betekent dat jouw potje vegan vitamine D niet onnodig ver vervoerd hoeft te worden. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit en een lagere CO2-uitstoot.

Daarnaast worden alle bestellingen verpakt in recyclebaar karton zonder inpakmateriaal en verzonden met DHL Go Green. Hierbij worden alle pakketjes klimaatneutraal verzonden en wordt er gereden in elektrische bezorgauto’s.

Klimaatpositief

Smoothly is klimaatpositief, wat betekent dat er meer CO2 wordt gereduceerd dan wordt uitgestoten.

Dit doet Smoothly door de organisatie On A Mission te steunen. On A Mission zorgt voor herbebossingsprojecten, waarmee de CO2-uitstoot van bedrijven wordt gecompenseerd.

Je draagt dus automatisch bij aan het milieu, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen!

Refill concept

De eerste bestelling ontvang je een duurzaam, glazen potje die je de volgende keer weer kunt vullen met een refillzakje. Hierdoor draag je bij aan minder afval.

Eerlijke ingrediënten

Alle producten bevatten geen dierlijke bestanddelen en zijn volledig vegan. De ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen en zijn vrij van chemicaliën en hormonen. Zo zit er geen titaniumdioxide in de capsules. Het bevat alleen de beste ingrediënten voor schoonheid van binnenuit!

 Benieuwd naar Vegan Vitamine D3?

Ben je ook benieuwd geworden naar Vegan Vitamine D3? Kijk dan snel voor meer informatie op de website van Smoothly! 

Referenties:

  1. Gezondheidsraad. (2012, 26 september). Evaluatie van de voedingsnormen voor vitamine D.

Dit is een partnerbijdrage van Lequal

Comments are closed.