Pijnlijke paniek

0

Wat moet deze jongeman zich ellendig hebben gevoeld…

Op het consult vertelde de thuiswonende 30-er dat hij regelmatig niet naar zijn werk kon gaan omdat hij enorme last had van zijn maag. En niet zo’n klein beetje ook! Kronkelend van de pijn lag hij in zijn bed, niet in staat om eruit te komen. Oprispend maagzuur, maagkrampen, omhoog komend lucht en het gevoel van een brok in zijn keel. Hij had het idee dat zijn slokdarm niet in orde was. Als hij wat vastere stukken voedsel at, bleef het voor zijn gevoel ‘ergens’ hangen.

Daarnaast voelde hij zich ook ellendig omdat hij niet net als zijn vrienden samenwoonde met een lieve vriendin of op zijn minst op zichzelf. Zijn inkomen liet dat niet toe, evenals de gruwelijke paniekaanvallen met de gedachte dat hij de meest schrikbarende ziekten onder de leden had.

Naast zijn lijst met andere klachten zocht ik een adequaat middel voor deze belabberd voelende man. Zoals bij velen had ook hij, zo vervelend als hij al was, eerst een begin verergering. Samentrekkend van de pijn kwam hij de eerste uren door na de inname van de remedie, maar vertelde hij, daarna kreeg ik zo’n geluksgevoel over me heen wat ik niet in woorden kan omschrijven! Alle pijn en ellende waren weg! Heerlijk voelde ik me!

Toch wilde hij voor de zekerheid nog naar het ziekenhuis en het al geplande slokdarmonderzoek door laten gaan. Maar een dag na de test kwam er een bericht… Het goede nieuws was, er was niets aan de hand, men had niet iets ontaardend kunnen vinden. Het minder goede nieuws was dat al zijn klachten weer terug waren… De misselijkheid, de krampen, het trillerige gevoel, alles!

Neem het middel nog maar eens in, was mijn advies. En gelukkig ging het daarna weer gelijk beter.

Deze bijdrage is geschreven door Michelle Manders

Comments are closed.