Uitgelicht: Praktijk Fontaine, praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Coaching van Corrie van der Bruggen

0

Mijn naam is Corrie van der Bruggen en sinds 2003 ben ik afgestudeerd als Massagetherapeut bij Holos in Utrecht en werkzaam in mijn praktijk voor Massagetherapie Fontaine in Nijmegen.

Fontaine betekent Bron, en dat is van waaruit ik werk in mijn praktijk, de bron. Door aanraking maken we daar contact mee en volgen dan gewoon wat er gaat gebeuren. Het lichaam heeft zijn eigen wijsheid, ons hoofd heeft daar soms moeite mee en neemt graag het stuur in handen. Maar wanneer je kiest voor Massagetherapie zal je merken dat de wijsheid van het lichaam veel groter, stiller en krachtiger is omdat je via het lichaam kunt luisteren naar je hart en je ziel.

Soms moet het lichaam heel hard roepen en ervaren we pijn, fysiek, emotioneel en/of mentaal. Wanneer je je bewust wilt worden waarom je lichaam zo roept en je wilt er graag naar luisteren, dan is Massagetherapie iets voor jou. Het maakt niet uit met wat voor vraag je komt, er is altijd wel een ingang.

Massagetherapie heeft als streven om de cliënt steeds bewuster te laten voelen. Dit gaat met behulp van de massage die past bij (de vraag van) de cliënt op dat moment. De massage gaat langzaam en met grote aandacht zodat de cliënt bewust de masserende handen kan volgen. Op deze manier wordt je uitgenodigd om te voelen wat er op dat moment is. Je zult soms ook met vragen of opmerkingen worden uitgenodigd om dat wat je voelt te verwoorden en daardoor te verhelderen voor jezelf. Ook kan er stil worden gestaan (focussen) bij een bepaalde plek, zodat de cliënt de mogelijkheid heeft om te voelen en te benoemen wat er gebeurd, wat hij/zij voelt en hoe dat wordt ervaren. Er kunnen beelden en/of emoties horen bij die woorden. Het is allemaal mogelijk en kan helpen iets af te sluiten en weer verder te gaan. Bewustwording kan leiden tot vermindering van de klacht en vaak is dat ook zo!

Ik werk met diverse soorten van massage bijvoorbeeld klassieke -, energetische -, voetreflex-, bindweefsel-, of chakramassage. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in lichaamsgericht werken met het familiesysteem en geef ik lichaamsgerichte begeleiding bij rouw.

Wil je graag meer informatie over Fontaine kijk dan op de website: http://www.fontaine-massage.nl
Je kunt op de website een contactformulier vinden, maar je kunt ook telefonisch contact opnemen via nummer 06 – 19 53 83 89.

Je bent van harte welkom!

Comments are closed.