Wat is dat nou, een Klankbehandeling?

0

Ik begrijp er niets van… hoorde ik iemand enige tijd geleden zeggen. Die dame had geïnteresseerd toe gekeken terwijl ik een klankbehandeling uitvoerde bij een paard met de klankschalen. Die reactie hoor ik vaker. In een paar woorden uitleggen wat er precies gebeurt bij zo’n behandeling is lastig. Natuurlijk kan ik het wel maar dan wordt het wel een theoretisch verhaal.

Dus stapte ik over op het benoemen van enkele voorbeelden waarbij zo’n klankbehandeling een heel goed resultaat opgeleverd had. Ze knikte beleefd. Maar echt begrijpen was het natuurlijk nog steeds niet echt, hoe dat werkt met die klankbehandeling. Logisch.

Het werk met klank en trilling bij een klankbehandeling is voor ons waarneembaar zolang je die klank hoort en ervaart. Het is niet iets wat je kan vast pakken of kan zien. De herstellende werking daarna gebeurt in het verborgene. Want tot op celniveau wordt je door de klank en trilling aangeraakt.

Hoe werkt dat dan die klankbehandeling?

Ons lichaam resoneert op de harmonische frequenties van boventonen. Ook bij dieren werkt dat zo. Daar waar blokkades / verstoringen zitten kunnen die frequenties niet goed stromen. En dat is soms duidelijk te horen aan het geluid van de klankschaal. Klankschalen zijn instrumenten die voornamelijk harmonische frequenties geven.

Een beeld wat ik vaak gebruik als ik spreek over de harmonische frequenties, is een stapel speelgoed van peuters. Iedereen kent wel die gekleurde kubussen die je kan stapelen tot een toren en ook weer precies in elkaar terug kan schuiven.

Zo gebeurt dat ook met die harmonische boventonen bij een klankbehandeling. Ze passen als een legpuzzel in elkaar. Het lichaam, ons hele wezen, herkent die harmonische boventonen omdat die ons herinneren aan onze natuurlijke staat van zijn.

Wat levert een klankbehandeling op?

Door al het water in ons lichaam, 70 tot 80%, resoneren die harmonische boventonen overal in je hele systeem. Dat wat vast zit, wordt aangeraakt en gestimuleerd om te herstellen. Dat gebeurt in het eigen tempo van ieder individu.

Voor de een betekent het ‘ontspannen’ of herstellen van een klacht en voor de ander betekent het oplossen van een emotie, zoals angst of boosheid et  cetera. Ieder ervaart het op zijn eigen manier.

In bovenstaande situatie was ik bezig met een paard dat tijdelijk ander voer moest eten vanwege zijn gebit. Dat weigerde hij. Hij trapte telkens de emmer om. Daags na de eerste klankschaalbehandeling at hij diezelfde slobber zonder problemen. “En…”, meldde de eigenaar; “Hij beweegt ook soepeler in zijn lijf”.

Als je luistert naar het geluid en bij een behandeling de trilling van de klankschalen ervaart dan bemerk je de diepe ontspanning die dat oplevert. Door die diepe ontspanning wordt tevens de oerkracht van ‘het zelfherstellend vermogen’, dat ieder levend wezen heeft, aangesproken. Zo kunnen klachten zich herstellen.

De klankbehandeling bevordert dat je als mens of dier  met lichaam, emoties en geest je weer gaat herinneren en in verbinding komt met je eigen ‘Oorspronkelijke Bewust-Zijn’.

Met klankvolle groet,

Corrie Derks, https://klankbehandeling.nl
welkom@corriederks.nl
06-11432456

Comments are closed.