Browsing: Geen categorie

Blog Appelazijn
0

Appelazijn

Vrij recentelijk kreeg ik een boektitel toegestuurd waar ik heel blij van word: ‘Appelazijn Encyclopedie’…

Geen categorie Natuurzeep
0

Voor mij natuurzeep natuurlijk!

Het klimaat, een hot item. Je denkt dan misschien in eerste instantie aan veranderingen qua temperatuur en aan CO2-uitstoot. Maar ook met je dagelijks zeepgebruik kan je bijdragen tot een beter milieu en vooral ook zelf gezonder worden. Op voorwaarde uiteraard dat je de juiste zeep gebruikt. Maar welke zeep kun je het beste gebruiken? En wat zijn de verschillen?

Blog Klankbehandeling
0

Wat is dat nou, een Klankbehandeling?

Ik begrijp er niets van… hoorde ik iemand enige tijd geleden zeggen. Die dame had geïnteresseerd toe gekeken terwijl ik een klankbehandeling uitvoerde bij een paard met de klankschalen. Die reactie hoor ik vaker. In een paar woorden uitleggen wat er precies gebeurt bij zo’n behandeling is lastig. Natuurlijk kan ik het wel maar dan wordt het wel een theoretisch verhaal. Ons lichaam resoneert op de harmonische frequenties van boventonen. Ook bij dieren werkt dat zo. Daar waar blokkades / verstoringen zitten kunnen die frequenties niet goed stromen. En dat is soms duidelijk te horen aan het geluid van de klankschaal. Klankschalen zijn instrumenten die voornamelijk harmonische frequenties geven. Je leest er meer over in deze blog.

Geen categorie Menstruatiepijn
0

5 natuurlijke middelen tegen menstruatiepijn

De menstruatie gaat bij veel vrouwen hand in hand met lage rugpijn, pijn in de benen, misselijkheid, overgeven, diarree en extreme vermoeidheid. Door deze symptomen worden zij belast in het dagelijks leven. Hevige menstruatiepijn kan komen door aandoeningen als endometriose of vleesbomen. Wanneer menstruatiepijn geen aanwijsbare oorzaak heeft, kunnen de volgende vijf natuurlijke middelen helpen om de pijn te verzachten en soms zelfs in zijn geheel te verhelpen.

Annemiek Shrestha Gezonde voeding
0

Deze voedingsmiddelen houden je hormonen gezond

Wat je eet, heeft invloed op hoe je lichaam functioneert. Zo heeft voeding direct effect op de aanmaak en afgifte van hormonen die je gewicht, gezondheid en stemming regelen. Deze onderstaande  voedingsmiddelen helpen je hormonen gezond te houden.

Blog
0

Herfst: tijd voor een eenvoudige detox

Wist je dat het weer tijd is voor een detox met Khitchari? Na de lange warme zomer kunnen we wel weer een gezonde boost gebruiken. Khitchari is daarvoor uitermate geschikt. Het is Ayurveda’s succesrecept voor alle drie de dosha’s. Pitta, Kapha of Vata: je voegt gewoon de groenten toe die goed zijn voor jouw dosha.