Browsing: Geen categorie

Blog
0

Besmet met Lyme door een mug?

Lyme, daar heb je vast weleens van gehoord? Je denkt wellicht dat het overgedragen wordt door teken en dat je dus met name besmet kunt raken als je veel in het bos komt? Helaas tegenwoordig zijn er vele andere mogelijkheden om besmet te raken…

Annemiek Shrestha
0

Zo maak je zelf groentebouillon

Heb je wel eens groentebouillon gemaakt? Bouillon maken is eigenlijk heel gemakkelijk. Je hebt slechts wat groenten, water, kruiden en zout nodig om zelf een heerlijke, gezonde basis voor soep of andere gerechten te bereiden. Soep eten als lunch helpt trouwens ook als je snel wilt afvallen. In dit artikel tips hoe je zelf een bouillon maakt.

Geen categorie
0

Gezonder door koud douchen

Elke dag even koud douchen leidt tot minder ziekteverzuim. Dat blijkt uit een oriënterend onderzoek onder leiding van het AMC in samenwerking met het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het AMC, vanwege de link met arbeidsverzuim. Het is voor de eerste keer dat het effect van koud douchen is onderzocht bij een ′gewone′ groep vrijwilligers. Bij sporters is het effect van kou op prestaties en gezondheid al vaker onderzocht. De resultaten zijn verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE.

Geen categorie
0

Schiphol stapt volledig over op Nederlandse windstroom

De stroom die de luchthavens van de Schiphol Group verbruiken is vanaf volgend jaar volledig groen, en nog van Nederlandse bodem ook. De eerste twee jaar is de elektriciteit deels nog afkomstig van bestaande windparken, vanaf 2020 wordt alleen nog vanuit nieuwe windparken geleverd. Het contract dat beide partijen sloten is vijftien jaar geldig. Ook de andere vliegvelden die bij de Schiphol Group horen – Eindhoven, Rotterdam-Den Haag en Lelystad – vallen onder de overeenkomst.

Geen categorie
0

Stadsverlichting: de innerlijke reis

Iedere maand maken zo’n 10.000 mensen in Nederland en omringende landen gezamenlijk een innerlijke reis. Zij doen mee aan Stadsverlichting, een initiatief van Tijn Touber dat mensen stimuleert om hun huiskamer open te zetten voor gedeelde stilte.

Geen categorie Avocado
0

Zo maak je zelf Avocado olie

Avocado’s kunnen tot 25 procent olie bevatten. In tegenstelling tot de meeste andere vruchten, wordt de olie van de Avocado gewonnen uit het vruchtvlees en dus niet uit de noot of de pit. Het vruchtvlees wordt eerst in stukken gesneden, gedroogd en daarna geperst. De olie bevat veel gezonde essentiële vetzuren en vitamines. Ontdek hoe je zelf avocado olie maakt.

Geen categorie
0

Even voorstellen: Rineke van der Baan

Rineke van der Baan houdt van pure ontmoetingen van mens tot mens. Als dramatherapeut, coach en trainer werkt ze vanuit haar eigen praktijk Belief en Beleef. Daarnaast is ze in opleiding tot Pessotherapeut en in Developmental Transformations (DVT). Ze is ervaringsdeskundig op het gebied van seksueel en huiselijk geweld, rouw en verlies. Voor IkKiesNatuurlijk.nl gaat ze als gastblogger aan de slag. Meer weten over Rineke? Lees het in dit artikel.

Geen categorie Bijenvolk
0

Een natuurlijk antibioticum uit de bijenkorf

Het najaar is de tijd dat de imkers hun bijenkasten schoonmaken. En wat daaruit komt – propolis – is het waard om te bewaren en te gebruiken. Deze harsachtige ‘bijenkit’ is een effectief antibioticum met vrijwel geen bijwerkingen!

Geen categorie Groente lasagne
0

Heerlijke groente lasagne

Sinds 1977 wordt jaarlijks op 1 oktober de Wereld Vegetarisme dag georganiseerd. Wereldwijd worden er allerlei evenementen georganiseerd. Wij dragen ons steentje bij aan deze dag met een heerlijke groente lasagne!

1 2